geim - ett reality-spel du inte ens kan föreställa dig

Den här deckardebuten av Anders de la Motte började ju kul... sen satte jag liksom i halsen, när allvaret i leken får allt större konsekvenser. Det startade som ett spel.... lite kul faktiskt men för varje kapitel steg spänningen för att till slut omvandla storyn till en riktig psyko-triller med en rejäl portion av humor och ett underbart modernt språk och snabba växlingar ;)  

När Henrik HP Pettersson hittar en gnistrande ny mobil i bussen har han som vanligt inga skrupler. Den kan ju säljas dyrt så han slipper nån månads jobb. Men plötsligt blinkar mobilen till och ett personligt meddelande till honom visas på skärmen. Han blir inbjuden till en ny facinerande upplevelse där han dessutom lätt kan tjäna sig en hacka samtidigt, klart han inte tackar nej.

När polisinspektör Rebecca Normén anställd på Säpos livvaktsrotel blir en av måltavlorna i spelet kommer de båda varandras olika världar närmare och Rebeccas ordingssamma liv börjar likna kaos.  

Lätt att förstå att HP och Rebecca har svårt att tro på den historia de undan för undan blir varse under brutala former... ett realityspel med katastrofala följder... värre än man kan föreställa sig. Men kan HP verkligen avstå från denna spänning, belöning och framför allt creden från fansen som han saknat hela livet?! Och kan Rebbecca få lugn och ro från sitt förflutna?!

Vilken fantasi!... men ganska grotesk sådan för att komma på en sån här grymt geim, kul idé att skylla politikermord, katasrofer som 9/11 och estonia på ett realityspel där loosers i samhället får spela den stora rollen för att mata sitt ego. Men mellan raderna finns mycket mer om vanligt mänskligt betende i Svennars värld.

Anders de la Motte arbetar med säkerhetsfrågor och har tidigare varit polis i Stockholm. Geim är hans debut som författare och ytterligare två böcker är planerade som jag kommer hålla utkik efter.
Dessutom gick Svenska Deckarakademins vämotiverade debutpris till Anders de la Motte för geim med motiveringen "En roman, förankrad i vår tid, skriven på dagens språk, med humor och spänning"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...