Bländverk av Thomas Erikson

"Sorlet från femhundra deltagare fyller den stora konferenslokalen där Alex King snart ska inleda sitt föredrag. Någonstans högt uppe under taket ställs ett kikarsikte incheckning nedräkningen börjar.

Inom loppet av en vecka skjuts två affärsmän till döds i Stockholm. Båda två utsätts för utpressning innan de kallblodigt och offentligt avrättas, av en mördare som inte gör några misstag.

Beteendevetaren Alex King kallas in som vittne, men blir snart inblandad i utredningen. Tillsammans med kriminalkommissarie Gabriel Hellmark och inspektör Nina Mander försöker han lägga pussel av de få ledtrådar mördaren har lämnat efter sig. Allt pekar på att de har att göra med en helt ny aktör i undre världen. 

Samtidigt sliter Gabriels bror, journalisten Fredric Hellmark, med ett uppdrag som alltmer glider honom ur händerna. Ingenting är vad det verkar vara och den anonyma uppdragsgivaren skyggar inte för några metoder för att få jobbet gjort i tid. När Fredrics familj blir hotad drivs situationen till sin spets. Det är för sent att dra sig ur, och nu kämpar Fredric för sitt och familjens liv - mot en deadline som närmar sig allt snabbare."

I våras fick jag en gratis e-bok av en vän. Jag laddade ner den i mobilen och började läsa. Ja det var denna Bländverk och det var min första bok att läsa på det viset. Jag satt på en perrong och väntade på besök och tåget var försenat. Perfekt att ha boken i fickan då. Trots att jag snabbt tyckte att det var en spännande bok så blev den sen bortglömd. Troligen pga ovanan att läsa böcker på andra sätt än det traditionella. Så i förra veckan blev det då av att återuppta boken en natt på sjukhus då jag inte ville störa mina rumskamraterna med att tända lampan.
Sidorna bläddrades febrilt under den natten och nästa. Väldigt fascinerad av bokens handling och författarens språk. Spänningen steg och allt var extra intressant tack vare Alex Kings hjälpande hand. Hans fokus på människors personlighetstyper är mycket intressant.
Jag insåg direkt då sista sidan var utläst att jag var tvungen att se om Thomas Eriksson skrivit fler böcker. Det har han till min glädje. Dessutom om den komplicerade Alex King. Så det blev till att ladda ner nästa e-bok och plöja igenom :-)..........................................

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...