Pojken i resväskan - en naken neddrogad 3-åring!

Lene Kaaberböl och Agnete Friis, det danska radarparets debutroman är fylld av spänning. Kanske inte jättetrovärdig, men långt ifrån förutsigbar och en bra deckare med massor mellan raderna om dagens flyktingbarn och Röda Korsets otroliga arbete.

Så... varför gömmer någon en treårig pojke i en resväska och lämnar honom i ett förvaringsskåp? Det är sjuksöterskan Nina Borg som efter att ha lovat hjälpa en väninna att hämta väskan på Köpenhamns centralstation som gör den makabra upptäckten, något hon aldrig kunnat föreställa sig: en liten pojke, naken och neddrogad men lyckligtvis vid liv.

Nina som arbeter på Röda Korset beslutar sig för att själv försöka ta reda på vem pojken är och var han kommer ifrån. Ett beslut som visar sig vara förenat med livsfara... 

Som sagt, en spännande deckare med högt tempo som tar oss in i olika världar bland rika och fattiga, för dem med trygghet och dem utan skyddsnät, det trygga Danmark och östeuropas undre värld. Mer vill jag inte säga för då avslöjar jag för mycket. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...