Onda flickor - i alla fall i mångas ögon

Alex Marwood eller Serena Mackesy som den brittiska journalisten och författaren igentligen heter har skrivit en otroligt gripande och spännande historia om hur 3 unga tonårstjejer träffas för första gången och innan dagen är slut har 2 av dom begått ett mord. Året är 1985 och långt fängelsestraff väntar. 25 år senare följer journalisten Kirsty Lindsay upp fall med överfall på unga kvinnor och träffar städerskan Amber Gordon som är den som hittat ett av liken. Så möts så de 2 kvinnorna åter, de har aldrig träffats mer sen den olycksaliga dag de aldrig kunnat glömma. Bådas liv har förändrats drastiskt och olika omständigheter har format deras nuvarande liv. Men med nya identiteter och familjer att skydda är de beredda att göra vad som helst för att bevara sin hemlighet.

Ett tag kunde man nästan fundera på om dom onda flickorna skulle få det man kallar "sitt rättmätiga straff" och hoppas samtidigt att det inte är så,  men en sak är säker... det förflutna kommer ikapp dem så sakteliga.

En mycket verklighetsnära skildring med beskrivning av miljöer som får en att känna sig där och nästan lika jagad som Amber och Kirsty. 
Vad vore väl en bra bok som inte hade några ord mellan raderna... som t.ex vad journalister skriver o hur de med ord förskönar el triggar upp genom att vinkla verkligheten. Eller hur samhället kan göra skillnad i hur det går för dig i livet.
Så det här var en bra bok, ur alla aspekter. Hade gärna velat läsa mer, hur gick det sedan... men nu är boken slut och jag är mer än tillfredställd :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...