Maken av Dean Koontz

Vad skulle du göra om någon av dina käraste blev kidnappad? Du äger inte de 2 miljoner dollar kidnapparna begär i lösensumma, du har faktiskt ingen som helst möjlighet att skaffa fram dom. Men pengarna måste fram inom 60 tim! Jag gissar att du skulle göra ALLT för att få tillbaka din käraste, men skulle du göra som denne man? Hur långt skulle du gå för kärleken? Skulle du dö för den? Skulle du döda för den?

Nog inbillade jag mig vilken typ av ganska tråkig förutsigbar kidnapparhistoria detta skulle bli men ack vad jag bedrog mig. Enkelt utan sidospår får man följa maken Mitch i hans kamp för att rädda sin älskade maka från döden i en långt-ifrån-vanlig kidnapparhistoria. Däremot var psykopatens snack ganska ointressant även om en psykopat kanske snackar sån goja.


Om man sedan vill lägga någon vikt vid det här med arv eller miljö så finns här en hel del att hämta, både på och mellan raderna. Mest funderade jag på hur maken skulle gå vidare. Har många ggr tänkt när jag läst eller sett kidnappningsdeckare: hur klarar dom av det utan att bryrta ihop eller be om hjälp av polis eller familj! Fast då hade vi väl inte fått denna spänning oss till hands men tror knappt det skulle funka i verkliga livet.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...