Kaffe med rån - inte för mig tack ;)

Detta är vad den handlar om: På servicehuset Diamanten är det långtråkigt och livet ganska hemskt. Dålig mat, trist bemötande, för lite motion och ständiga besparingar. De boende har det värre än fångarna på ett fängelse. Pensionären Märtha får en lysande idé. Kan de inte bo på ett fängelse istället? Men för att hamna där måste man begå brott. Med sina vänner rymmer Märtha från servicehuset och tillsammans bildar de Pensionärsligan. Gänget tar in på lyxhotell för att planera det perfekta brottet. De ska stjäla tavlor värda miljoner, för vem misstänker gamla damer med rollatorer? Bytet ska de skänka till fattiga och gamla och sedan själva ordna sig ett bättre boende i fängelset.

Författaren  Catharina Ingelman-Sundberg  säger själv så här om boken - Det här är en bok som ligger i tiden. Människor vill läsa om äldre som gör uppror, som hjältar. Jag vill nå ut till en stor publik och vet att även 20-åriga killar gillar boken. Och att den ligger i tiden kanske är riktigt och en bra belysning av äldreboendens besparingar och behandlingar av våra seniorer men för min del blev den en besvikelse. Inte fattar jag heller hur den kan jämföras med Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann (läs här om en av mina favoriter). 

Förutom att den liksom aldrig tog slut och dessutom var ganska tramsig så lyckades dessutom Helge Skog förstöra det lilla bra med boken som fanns, jag kan inte ens beskriva vad det var han höll på med... outhärdligt. 

Däremot finns en annan bok med med liknande titel "Kaffe med musik" av Karin Brunk Holmqvist vilkas äldre också gör uppror mot den vardagstristess som infunnit sig i deras liv... men på en mycket mer feelgood och verklighetsnära nivå  än Ingelman-Sundberg lyckades med. Här hittar du de recensionerna

Nä, Ingelman Sundberg har jag läst så många bättre böcker av som handlar om vikingarna och trilogin som utspelar sig på 1300-talet, vår egen historia som hon så skickligt förmedlar ... (du hittar mina recensioner om dom här) så jag kanske borde säga att hon borde stanna i den genren. För där äger hon!

..........................................

2 kommentarer:

  1. Jag älskade denna! Lustigt att man kan tycka så olika =)
    Kram Cissi

    SvaraRadera
  2. Håller med CicciG. Jag tyckde den var super rolig och föredrar denna till de historiska romaner hon skrivit tidigare.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...