En nästan vanlig man av Dan Buthler, Dag Öhrlund"Christopher Silfverbielke är stjärnmäklare i Stureplans finansvärld. Beundrad och avundad, men helt känslokall och hänsynslös under den charmfulla ytan. Van att få vad han vill. Och vem han vill. Men miljonerna och framgångarna är inte nog. Han kräver mer, mycket mer. Något nytt, som kan ge honom spänning i livet.

Hans Ecker är Christophers bäste och kanske ende vän. På väg att motvilligt dras in i ett seriöst förhållande med Veronica, men inte beredd att släppa det ljuva livet med champagne, brudar och kokain.

Johannes Kruut är rikemanssonen som på nåder får vara med i gänget, ivrig att platsa och bra att ha till hands när krognotorna blir för höga.
När miljonkonton, champagne, sex och kokain inte längre är nog, går de tre männen ännu längre i sin jakt på spänning och njutning. Med Silfverbielke som manipulerande hjärna ger de sig in i en kriminalitet som trappas upp alltmer och resulterar i mord. Katt-och-råtta-leken mellan kommissarie Jacob Colt och trion blir kicken som Silfverbielke letat efter, beviset på hans överlägsenhet."

Jag undrar om det är tecken på att jag har läst för många böcker eller bara dåligt minne som gör att jag läste hela den här boken med en känsla av igenkännande utan att inse att jag redan har läst en uppföljare. Det hade bara varit att gå in här och läsa så hade jag varit med i matchen utan frågetecken. Så det blir ett hoppande mellan handlingarna då jag efter bok 2 har nr 4 står i hyllan. Det blir kanske lite rörigt i handlingen för mig men så får det bli. Jag "orkar" inte börja från början i den här serien.  Varje bok är såpass spännande i sig att jag nog inte behöver ha rätt ordning för att hålla spänningen uppe i alla fall.
Det är verkligen kontraster mellan huvudpersonerna i boken. Då syftar jag framförallt på den iskalla psykopaten Christopher Silfverbielke och kommissarie Jacob Colt. De känns som om de vore från helt olika planeter. I en sund värld finns det inte personer som herr Silfverbielke över huvud taget. Men jag kan tro att det bara är en drömvärld...
..........................................

2 kommentarer:

  1. nästan lite äckligt för jag fick för mig att jag läst åtminstonne 1 bok av dessa 2 författare men som sagt tittar man här i bloggen så fick jag ju svaret "det har jag inte.. hihi, men det är nog så att jag spanat in dessa böcker några gånger men avstått då jag inte kände riktigt för den där psykopaten ;) får väl se om jag ändrar mig nån gång

    SvaraRadera
  2. Marlene: De är bra men grymma eller ska jag helt enkelt säga/skriva grymt bra :-)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...