Cirkeln av Mats Strandberg & Sara Bergmark Elfgren

"Engelsfors. Vackert namn, risig stad. Omgiven av djupa skogar där människor ofta går vilse och försvinner. Sex tjejer har just börjat gymnasiet. De har inget gemensamt - förutom att en uråldrig ondska jagar dem. 

Höstterminen har just börjat när en elev hittas död på en av gymnasieskolans toaletter. Alla förmodar att det var ett självmord. Alla utom de som vet sanningen.  
En natt då månen färgats mystiskt röd förs sex tonårstjejer till den nedlagda folkparken. De vet inte hur de har kommit dit eller varför de är där, men utan varandra kommer de inte att överleva.De får veta att de är häxor. De Utvalda, som nämns i en uråldrig profetia. 
Plötsligt är gymnasiet på liv och död - bokstavligt talat. De måste lära sig samarbeta trots sina olikheter, och kontrollera de magiska krafter som vaknat till liv inom dem. Tiden håller på att rinna ut. De måste hitta och besegra ondskan som jagar dem, innan ondskan hittar dem."Jag reagerar lite bakvänt ibland på väldigt omskrivna böcker. Att det skrivs väldigt mycket positivt om dem kan få mig att känna att de säkert är alldeles överskattade. Stieg Larsson-trilogin tog det tid innan jag tog i t ex. Där hade jag ju haft helt fel. De var riktiga bladvändare och filmerna har jag sett ett par gånger också. 50 nyanser av grått osv förstår jag mig inte på. De är överdrivet omskrivna enligt min smak.

Så när jag såg Cirkeln i en butik så bestämde jag mig för att ge den trilogin en chans på första boken åtminstone. Det ångrar jag inte för en sekund. Jag sträckläste den verkligen. Tack och lov fanns bok nummer två Eld att köpa  när jag köpte mat dagen efter att Cirkeln tagit slut för mig. Det var så tomt utan att ha tjejerna att följa och få fortsätta följa deras resa på magins väg. Nu är det Eld som följer mig runt i livet och tack och lov finns det ju även en del tre...

Här kan ni läsa vad Cissi tyckte om de två första böckerna.............................................

4 kommentarer:

 1. Jag har också skaffat den nu så måste verkligen ta tag i att läsa den när jag inte har något annat som måste läsas först :)

  SvaraRadera
 2. Bokfrossa: Den är väl värd att lägga tid på :-)

  SvaraRadera
 3. Jag började att läsa den och kom av mig. Jag vet inte varför för den är verkligen bra. Jag får ta tag i den snart.

  SvaraRadera
 4. jaha... då får väl jag ta tag i den oxå ;)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...