Tills döden skiljer oss åt - Ingrid Elfsberg

Det blev inget nyårsfirande för Erika, istället lämnade hon hals över huvud man, hus och hem och sin älskade hund i Stockholm och sökte upp sin poliskollega Anna i Göteborg och får ett vik på samma avdelning som Anna. Någon egentlig förklaring till detta hastiga uppbrott vill hon varken ge Anna eller sina nya kollegor och debrutna revbenen påstår hon ha fått när hon ramlade på sin löprunda. Fallet hon ska jobba med rör en kvinna som är försvunnen och när de börjar nysta i det hela kan man väl säga att mutbrotten inom fastighetsbranchen i göteborg inspirerat författaren om än mer annorlunda och skrämmande än i verkligheten. Erika kollegor är välmenande och försöker hjälpa henne men blir mer och mer osäkra på om Erika är den söta, snälla trevliga kollega som hon utgör sig för att vara, specielt när hennes man Göran kommer dit och berättar sin historia... fler och fler börjar titta lite snett på henne...

Usch vad svårt det är att säga om jag tyckte om boken eller inte. Uppläsaren Daniella Svensson fick mej att tappa spåret hela tiden med sitt stakato-flöde och långa pauser imellan meningarna (lyssna själv här)

Trots det var boken spännande men något ovanlig i sitt upplägg då det fanns sidospår i handlingen som liksom inte flöt ihop. Sen är det ju alltid kul att läsa något som handlar om platser man känner till och stockholmarnas syn på Göteborg :) 

En sak är iaf säker... även en polis har svårt för att skydda sig mot en psykopat i privatlivet. Men i det här fallet får man nog säga att både stora och små troll kommer till undsättning.

Äsch... boken var bra. Så bra att jag nog ska läsa "Gud som haver" Ingrid Elfsbergs första också :)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...