Pojken från Herculaneum av Jan Ljusterdal


Debutförfattare som jag fick chansen att läsa hans första bok i Triologin om pojken från Herculaneum. Jag brukar inte läsa historiska romaner och blev glatt överraskad av denna härlig, målande historiska roman om Amund och hans kusin Björn. Med ett enkelt språk och lätta beskrivningar så blev den här boken så förbenat spännande så jag bara längtar efter de andra kommande böckerna. Denna bok MÅSTE ni bara läsa!! Ni blir inte besvikna!!


Från bokens baksida:

Pojken från Herculaneum är första delen i en planerad triologi om svearna Amund och Björn. När historien börjar är Claudius kejsare i Rom och Sverige består av olika stammar som under vissa perioder idkar handel och umgås med varandra, men under andra perioder krigar om makt och ära. I Romariket bor befolkningen i städer med badhus och teatrar. I Sverige bor vi i enkla hus tillverkade av trä och med halm- eller torvtak som skydd mot väder och vind.
Amund och Björn växer upp i Håge by, någonstans i nuvarande Uppland. Efter att byn en iskall januarinatt blivit attackerad och bränd till grunden av fientliga stammar, tvingas den tolvårige Amund och den elvaårige Björn, fly för sina liv tillsammans med Björns far, Odd. Alla de andra av byns innevånare blir brutalt slaktade eller sålda som trälar. Vi får nu följa Amund och Björn på deras flykt söderut tills de når handelsplatsen Kivik i södra Skåne. Där växer våra vänner upp till unga män.
När händelserna i deras barndom till slut kommer ikapp dem, blir de båda kusinerna tvungna att fly vidare. De bestämmer sig för att ta sig till den romerska gränsen och där ansluta sig till de romerska legionerna. Nu börjar ett spännande, men farligt liv som legionärer i den mäktigaste armé världen hittills har skådat.
Ska Amund och Björn någonsin kunna ta sig hem till Håge igen och ta tillbaka det som så brutalt togs ifrån dem, den där iskalla januarinatten?

5 av 5 gripar får den här häftiga boken av mig!

Än finns denna bok endast på www.bubok.se

3 kommentarer:

 1. Boken finns att köpa här:
  http://www.bubok.se/bocker/202917/Pojken-fran-Herculaneum

  Ha en skön sommar

  Jan Ljusterdal

  SvaraRadera
 2. Tack Jan för länken... jag lägger in den i inlägget :)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...