Happy, Happy en bok om skilsmässa


Att skilja sig är av ondo, att stanna kvar är att dö en smula? Eller?

I Happy, Happy, en bok om skillsmässa, skriver tio tongivande författare med utgångspunkten att ge styrka till alla de som skilt sig och få dem som inte vågat ta steget att bli lite mindre rädda. För kanske leder en skilsmässa till oanade höjder?  Boken är skriven författare, journalister och politiker. Vi får en inblick i deras historier om skilsmässor. Erfarenheter som de säkert delar med många andra. Jag kan inte annat än beundra styrkan de äger och modet att skriva om det.

Det här är en av de mest smärtsammaste, hoppfullaste, tänkvärdaste böcker jag läst på mycket länge. Jag blir arg, jag blir glad och jag spyr galla när jag känner igen mig själv i mycket. Jag beundrar dessa starka kvinnor som öppet skriver om sina skilsmässor, eller är det ytan på att isberg de berättar om? Om vådan att ta steget, att genomleva den första tiden, omgivningen som i de flesta fall undrar ”hur ska du klara dig, men tänk på barnen”. Olyckskorparna står på rad och vill, ja vad vill de?  En kvinna som skilt sig är styrkan i sig, hon klarade det som andra inte vågar kliva över till. En av kvinnorna i boken tackar sina föräldrar för att de hade förstånd att lämna varandra.

Åsa Larsson gör slut med sin make via mobilen på väg till Arlanda. Hon känner det som om det är något tonåringar gör, inte en vuxen kvinna med barn. En skilsmässa som paret är helt överens om att genomföra. Katarina Wennstam gör mig arg, hon får mig att känna mig som en feg liten lort som inte vågar. Jag rusar genom texten, vill inte läsa. Mian Lodalen är alltid Mian Lodalen, jag skrattar och tar henne på allvar i samma sekund. Läs mer än gärna även om du inte alls tänkt skilja dig, kanske inte ens är gift eller sambo.

Jag tycker boken var intressant ur många infallsvinklar, hur olika det är för alla som väljer att gå skilda vägar. Vilket fick mig att inse att det inte bara finns olyckliga skilsmässor utan även lyckliga sådana. ..........................................

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...