Fjärilseffekten av Karin Alvtegen


En liten händelse i livet blir till ringar på vattnet och kan påverka både oss själva och andra i mycket större omfattning än vad vi kanske tror. Det är väl det som denna bok handlar om framför allt och den fria viljan att inte låta oss påverkas negativt och att förändra. 
En bil krockar med ett tåg utan synbar förklaring. En kvinna får veta att hon endast har en kort tid kvar att leva p.g.a en obotlig sjukdom. En man blir under ett guldsmedsrån hotad till livet.  Så berättas dessa händelser i en blandning som fick mig att tro att de skulle vävas samman på något sätt men så blev det inte direkt. 

Istället får vi följa Bodils kamp för att hitta sig själv och inte låta sig påverkas av barndommen eller sin dominante man innan hon dör. Även hur hennes dotter påverkats av föräldrarnas tidigare upplevelser och beteendemönster.... 
Andreas lever med sin fru och barn och får vardagen att fungera på alla sätt och vis tills den dag han inser sin begränsning som man den dag han kissar ner sig under pistolhotet i guldsmedsaffären... Många tankar börjar snurra i dessa människor och deras närmaste och deras handlande blir därefter...

Kanske hade jag för stora förväntningar då jag älskat alla tidigare böcker jag läst av Alvtegen... (tidigare recensioner hittar du här) för trots författarens otroliga människo-kännedom och en historia som berör fångade den inte mitt intresse som i tidigare böcker. Det fanns liksom ingen riktig spänning som i de tidigare men en sak är säker, det är en bok med många frågor om mänskligt bettende som får en att tänka till och sätta ord på saker jag själv funderat på :)

2 kommentarer:

  1. Hm, jag har den här att hämta ut på biblioteket nu men är i ärlighetens namn inte jättepepp, men ska såklart ge den en chans! :)

    SvaraRadera
  2. Carro: Och inte peppade jag dig mer med min recension gissar jag ;) en del tycker bättre om Karins nya genre... jag gillar den äldre bättre med mer spänning :)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...