Den svenske gudfadern av Nuri Kino

"Från fattig invandrarpojke i Vårby gård till internationell affärsman. Lika beundrad och respekterad som fruktad och missförstådd.

Milan Sevo är utpekad som Sveriges fiende nummer ett. Ryktena, morden, mystifieringen, sanningen, lögnerna, misstankarna och mordförsöken mot honom gör honom till en levande legend. 

Han var god vän till den beryktade Arkan, är svärson till den mördade maffialedaren Ratko Djokic, vän och bekant med advokater, finansmän, filmstjärnor, journalister och kända och okända kriminella ledare. 

Milan Sevo började sin resa i en bruten och fattig familj. Idag påstås han vara en av Europas mäktigaste gangsterkungar. Hur tog han sig till toppen? År 1983 kom Scarface, filmen om den kubanske flyktingen Tony Montana som inte kunde integreras in i det amerikanska samhället och därför med handeldvapen sköt sig in i det. Filmen kom att förändra synen på kriminalitet och underdogs, eller sådana som tyckte sig leva utanför samhället, lärde sig replikerna utantill och alla ville bli den nye Gudfadern. 

Milan Sevo blev verklighetens Tony Montana. Milan Sevo blev Den svenske Gudfadern.

Milan Sevos liv är ett stycke modern svensk historia som de flesta av oss inte känner till eller inte vill kännas vid. Milan Sevos liv förkroppsligar den tidlösa uppfattningen om det goda och det onda i en och samma person samtidigt är han en produkt av det moderna Sverige."

Ja hur ska jag kunna recensera den här boken...?
Efter ett uppehåll i mitt läsande p g a att jag inte haft lust (ja helt fruktansvärt) att läsa. Ingen bok har lockat mig och det har känts ensamt. Så stod jag i en kassakö en dag och bredvid stod en binge med böcker 3 för 99:-
Då helt plötsligt hittade jag två böcker som lockade plus den här som verkade lite intressant. Ändå blev det Den svenske gudfadern som jag började med när jag kom hem.
Jag har fasats, skrattat, tyckt vissa partier var lite långrandiga, men inte kunnat släppa den. En väldigt intressant bok och samtidigt tragisk. Ett stycke svensk historia som rör sig från förorterna till kungliga tillställningar...
 
..........................................

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...