3 spännande deckare av Jussi Adler-Olsen

Marcoeffekten                 Flaskpost från P          Kvinnan i rummet

Nu har jag sträckläst igen. och funnit en ny favorit - Jussi Adler-Olsen och träffat Karl, Rose och Assad som arbetar på avdelning Q nere i källaren på polishuset i Köpenhamn. Jag som normalt inte vill följa en ecentrisk polis jaga mördare och absolut inte när det gäller gamla bortglömda fall men kriminalispektör Carl och hans medarbetare är så speciella och deras fall har iaf i dessa 3 böcker direkt anknytning till nya mord... ska dom lyckas förhindra ytterligare?

Det är dessutom inte endast 1 fall som ska klaras upp utan ofta flera så dom har fullt upp och man får följa dom alla, även historien bakom på ett underhållande spännande sätt. Måste nog erkänna att jag hittat ytterligare en favoritförfattare som använder språket och pennan (eller vad författaren nu har för skrivdon) så till min belåtenhet. Dessutom är det ganska intressanta ämnen som tas upp; Fanatism, Barnslaveri, Invandring, Mutor m.m, ja helt enkelt sånt som försigår i vårt och andras världar.

Jussi är så skicklig med att hålla en på halster och hela tiden höja spänningsnivån... ibland blir man nästan tokig och liksom vill säga - nä, kom igen nu... det får inte hända, eller -åh, ska dom klara sig osv. Som t.ex när mördaren i en av böckerna tagit sig i i sjukhuset för att slutligen ta livet av de olycksdrabbade "kunde man bara numret på avdelningen visste man också ingång, våning och sektion... ...trappa 4, våning 13, sektion 1... så borde det ha varit, men hissen gick bara upp till 7:e vån..."  och när man tror att nu är det färdigt och man inväntar slutet kommer sååå mycket mer :)
Och så denna underbara humor i konversationen och tankarna hos alla på polishuset... Assads syriska metaforer och kamelhistorier, Roses underbara butterhet och Carls frustation över sina medarbetares egenheter som hela tiden sätter honom på prov.

Nu har jag råkat lyssna till dessa 3 i total oordning men det spelar faktiskt absolut ingen roll för även om allt är en "följetong" sköter författaren det så perfekt... inga tråkiga upprepningar bara lite "jaha, så det var så det förhöll sig" när man läser boken efter som skulle varit före. Funderar på om jag ska försöka välja en favorit bland dessa... ja det får nog bli Marcoeffekten isåfall ;) Gisan har skrivit vad hon tyckte om Flaskpost från P så klicka här om du vill veta vad. Vill du veta mer om varje bok handlar om så klicka på länken under bilden :)

Sista och enda ordet tillägnar jag uppläsaren Stefan Sauk... Perfekt!!!


3 kommentarer:

  1. Den första boken i serien har stått i min bokhylla alldeles för länge känner jag!

    SvaraRadera
  2. Hej Carro... dags att dra ut den då *fniss*

    SvaraRadera
  3. Kul med en recension av alla tre böckerna. Men jag tror inte dessa är riktigt min tekopp så de hamnar för ovanlighetens skull inte på min läslista.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...