Heja heja!!!! Martina Haag


Det här är Martina Haag i högform, med flätor och framåtanda tar hon sina första staplande meter för att tillslut springa Marathon. Martina Haags krönikor handlar om hur hon började springa.  En bok för oss som tror vi är för gamla, för trötta, för tjocka, för smala, för att vi inte kan! Men vi kan, budskapet i Martinas bok vara att alla kan springa. Det gäller bara att peppa sig själv och börja i rätt ende. Martina knyter på sig springskorna och har plötsligt sprungit i 12 minuter, kan hon som aldrig sprungit i sitt liv springa tolv minuter kommer hon att klara 13 nästa gång. Det är bara att lyfta på fötterna, lyft, sätt ner, lyft sätt ner… så vips har man sprungit sitt första femkilometerslopp.

”Heja,Heja!” är Martina Haags sjätte bok, i ett antal krönikor med stor humor berättar hon om sina mödor, om glädjen att springa och om springsklubben TDT som består av Martina, Hilda och Bea. Pokalen, deras vandringspokal och den som vinner sista loppet för året får behålla pokalen. Martina är i goda händer, både Hilda och Bea är läkare så Martina slipper oroa sig för att ligga avsvimmad i femkilometersloppet – hjälp finns en armslängd bort.

Jag blir glad av den här boken. Det finns hopp även för mig, när Martina Haag tar sina första staplande steg i spåret kan jag också göra det. Jag kan muta mig själv med att jag får stanna först när jag sprungit förbi björken där borta och när jag når dit finns det alltid fler björkar att stapla fram till! Lurad! Ja på Martinavis. Springa är roligt, det är skönt att tuta på i spåret och som i mitt fall med tonerna till Carmen i öronen. Martina valde annan musik. Men jag går igång på opera så det får det bli. Utan musik går det inte att springa, Martina vet hon har försökt.

Jag tjuter av skratt över alla Martinas mödor i löparspåret och på tävlingar. Åt hennes familj som kommer på tretusen anledningar som är viktigare än att åka iväg och heja på Martina när hon tävlar. För visst kan man väl heja på distans som hennes man Erik tycker är helt okey. Varvat med Martina råd och en del proffs råd så blir boken till den perfekta springinstruktionen för en novis. För det är bara att...


slänga på sig springskorna och ge sig ut.
De första 20 metrarna är avklarade!
HEJA, HEJA!


..........................................

1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...