Stormsvala - En skrämmande föraning

Dom är bara för söta, gotländska Miriam och hennes väninna   norrlandshäxan Hervor som tar varje tillfälle i akt att fylla ett glas med alkohol.  De reser till Manhattan  och möts av bistrande snöstorm. De ska hjälpa sina döttrar i deras nyöppnade spa. Med sina olika "förmågor" kan de inte annat än att på olika sätt lägga sig i och vilja hjälpa... Hervor på sitt lite bistra svärande norrländska vis och Miriam med sitt lite lugnare och försiktigare. Men denna gång håller det på att gå helt åt skogen, Hervor förlorar sin förmåga totalt när en charmig man plötsligt dyker upp varje dag på spaet. Miriam har dock onda aningar, hans aura visar på ondsinthet men Hervor vägrar lyssna och de båda håller på att råka riktigt illa ut. 

I denna den fjärde boken Stormsvala av Marianne Cedervall får vi också träffa döttrarna lite mer. Anna, Miriams dotter råkar bli förälskad i en av de kvinnliga anställda och har problem med att få ihop karriären med make och son. Ingrid, Hervors dotter får ett knepigt brev från Sverige... skulle hon ha en okänd bror? eller rättare sagt två och varför vill Hervor absolut inte berätta...

Eftersom jag nyss avslutat "små citroner gula" kan jag inte låta bli att jämföra de båda eftersom de tillhör samma genre. Visst tror jag många skulle ha samma åsikt om de båda, den är lite naiv, enkel och lättläst. Men denna har även nåt annat, en värme och humor som den andra inte har. Och författaren har nästan lovat att det kommer mer äventyr med de båda damerna... tur är väl det för jag vill gärna följa dem och deras liv.

Har du aldrig lyssnat till de båda uppläsarna Susanne Alvengren och Gun Olofsson som Hervor och Miriam så passa på att göra det genom att klicka här, jag tror inte du kommer ångra dej :)

ps. Jag lyssnade på denna bok genom Storytel... ett utmärkt sätt att lyssna på böcker till ett rimligt pris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...