Sonjas sista vilja - en härlig romantisk komedi

"Det tillhörde ovanligheterna att en död kvinna låg utanför entrén till Åhléns, men Sonja Gustavsson hade aldrig varit en särskilt vanlig kvinna ens när hon levde. Hon hade inte planerat att dö mitt i Farsta centrum, men om hon vetat att det var där det skulle ske hade hon inte haft något emot det"  Så inleder Åsa Hellberg sin underbara berättelse om fyra väninnor vars vänskap går långt tillbaka och de tror de känner varann utan och innan. 
Men Sonia både vet mer om de andra och har betydligt större hemligheter än de nånsin kunnat ana... och nu är hon död. Så sitter så tre vanliga kvinnor i 50-årsålderndom i advokat Alexanderssons kontor för att få Sonjas sista vilja uppläst.... "Bästa, bästa och bästa vänner, ni tre är min familj och har varit så sedan jag förlorad min egen. Jag vet idag allt om vänskap för det har ni visat mig, jag vet idag allt om kärlek för det har ni gett mig,  jag vet idag hur värdefull jag är för det har ni lärt mig. som vi har skrattat och gråtit, som vi har älskat och hatat, som vi har delat allt... nästan... ...Nu gillar jag att lägga mig i era liv och detta blir min sista möjlighet därför tänker jag göra det ordentligt" 

Vem skulle inte vilja ärva miljoner... men det förpliktar, men i detta fall blir det till angenäma förpliktelser när allt faller på plats. Fast med en hel del ängslan och oro på vägen. Gamla spöken kommer fram mer och mer i ljuset. Klarar dom tre vännerna av att hantera dom? Ja det får du veta om du läser boken.

En söt bok om vänskap, romantik, kärlek, krossade drömmar, familjeförhållanden och en bok om att ha fastnat i gamla invanda spår i tron att det är bäst så. Personligen gillade jag den trots sin orealism. Jag gladdes med vännerna och kände med dem när problem uppstod. Ibland blev jag t.o.m förgrymmad på dom och ville säga -skärp dig! eller -nu får du ge dig! Och även om slutet var ganska uppenbart tog det många oväntade vändningar innan dess. 

Det är en bok om hopp om att man aldrig blir för gammal för vare sig det ena eller andra... må vara att alla inte har turen att förändra allt med ärvda miljoner och det mesta tillrättalagt för att bara ta för sig... men den får en ändå att tänka till, att skapa egna drömmar och ge en liten spark som man ibland kanske behöver.


Kerstin Andersson läser  boken på ett behagligt lätt sätt och jag hade nog pluggarna i öronen mest hela min vakna tid de senaste 2 dagarna. 

ps. Sonjas ALLA hemligheter avslöjades inte i denna bok... så det blir till att hugga tag i den fristående uppföljaren där Sonjas Hemlighet avslöjas... den största av dem alla.     ..........................................

4 kommentarer:

 1. Nä nu tror jag att jag ska sluta läsa recensioner! Hur lång "måste läsa"-lista kan man ha? Den här boken känner jag att jag verkligen måste läsa och den känslan infinner sig alldeles för ofta inser jag. Livet är för kort för alla underbara böcker och då har jag ändå mer tid att läsa än en hel del andra. Ilandsproblem!
  Tack för en bra recension! :-)

  SvaraRadera
 2. Hihi... två själar osv. jag skyller nästan på Bokhyllan för att jag glömde bort Avtegen som jag skrev i min senaste rcension ;)

  SvaraRadera
 3. Den här boken har legat på min önskelista ett bra tag nu. Jag försöker verkligen att inte köpa fler böcker än vad jag kan läsa, men det går bara inte.

  SvaraRadera
 4. Till Monika, känner igen mej även om jag inte köper böcker för att ha på lut så är önskelistan lång... mycket längre än min lästid är. Den här boken kan ag inte säga är ett måste men jag gillade dess hoppfullhet om att livet kan förändras till det bättre :)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...