Saknad - att vara på fel plats vid fel tillfälle

Så äntligen tog jag tag i Karin Alvtegens böcker igen... och OJ, nu ångrar jag att jag inte gjort det tidigare.

Sibylla Forsenström finns inte. Sedan femton år tillbaka lever hon helt utanför det etablerade samhällssystemet. Som en av Stockholms många uteliggare överlever hon dag för dag, med allt on äger och har i sin ryggsäck. Att skaffa mat för dagen och en tillräckligt avskild plats att sova på kräver hennes energi dygnets alla timmar. Det är något som hjälper henne att hålla tankarna borta från det förflutna, varför hennes liv har blivit som det är. 

Så händer det som inte får hända. En natt råkar hon befinna sig på fel plats vid fel tillfälle. En man blir utsatt för ett brutalt mord, och alltför många tecken pekar på att det är Sibylla som är den skyldiga. Ingen har frågat efter henne på femton år, men plötsligt är hon Sveriges mest eftersökta person. Överleva från dag till dag, det vet hon att hon klarar, men nu gäller det att fly.


När jag för några år sedan började läsa böcker igen (tiden hade inte räckt till bland jobb, familj, och barn) fick jag boken "Skuld" av en väninna.  Den boken satte igång mitt läsande igen men det fanns ju såååå mycket att läsa så jag tappade bort Alvtegen. Men häromdagen    hittade jag henne och insåg att det var ju HON som jag älskade så, som gav mig så många intryck och tankar och insikter om människor och deras känslor och agerande. Så jag beställde direkt hem författarens efterföljande bok, vilket var denna "Saknad". Blev jag besviken? Nädå... precis som den förra, så nu kommer jag läsa ikapp mig och efter det hålla mig uppdaterad efter nyutgivningar. Fast klart... en och annan bok emellan kanske det blir av någon annan, men läsa dem ALLLA det ska jag.

Alvtegen ger mig exakt det jag vill ha av en bra bok... spänning, eftertanke, insikter, kunskap, verklighetsförankring, bra språk, humor ... ja till och med en feelgoodkänsla mitt i allt elände... vad mer kan man önska?

Karin läser själv sin bok, och det gör hon med på ett underbart lite lågmält sätt. Sen kan jag inte låta bli och fundera på om att höra henne vända blad förhöjer eller sänker läsupplevelsen... det är ju ändå en bok hon läser för mig ;)

Nu har jag äntligen hittat en svensk författare i samma klass som Harlan Coben, klicka här och läs vad jag tycker om honom

Här kan du läsa vad Gisan tyckte om "En sannolik historia av - Karin Alvtegen" Gisan tycker precis som jag om det Karin skriver mellan raderna.

3 kommentarer:

  1. Jag läste en av hennes böcker för många år sedan och människan höll på att skrämma vettet ur mig! Men hon är bra, jag måste också hitta tillbaka till henne.

    SvaraRadera
  2. Tänk så olika man tycker. Jag tyckte att denna bok var riktigt tråkig. Dock så är det den enda boken jag har läst av Karin och tänkte försöka läsa någon mer för att se om hon kan växa hos mig.

    SvaraRadera
  3. till zettan: Det är väl tur att vi tycker olika och vad gäller Alvtegen så har jag tyvärr inte tyckt lika bra om henes senare böcker där hon ändrat sitt skrivar-stuk lite... denna var nog den sista av det gamla stuket och lite av det nyare :)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...