Kom ska vi tycka om varandra - en psykothriller

Hans Koppels nr 2 i sin rysartrilogi. Införskaffade den här boken utan att först läsa något om den eftersom jag mindes att jag gillade den första... Så jag hade ingen aning om vad som komma skulle. Men maken frågade då och då om den inte var äcklig... inte först men plötsligt blev den riktigt vrål-äcklig men det tog slut ganska snart. Detta är vad den handlar om iallafall:

Anna och hennes kollegor är på konferens och sitter i baren på kvällen och kommer i samspråk med 3 män. Anna spenderar natten med den yngre av dem och inleder ett tillfälligt förhållande med honom trots sitt dåliga samvete gentemot make och dotter. Men undan för undan börjar denne Erik bete sig underligare för vare gång och Anna försöker avsluta affären. Det visar sig vara svårare än hon trott och snart har spänningsfaktorn stigit för att hela tiden öka... tills upplösningen avslutar boken. En sak står klart... inled inte ett förhållande med en psykopat, det kan få oanade följder.

Jag trodde aldrig jag skulle säga att en film skulle kunna vara bättre än en bok, men på nåt sätt känns det som denna hade gjort sig bättre på en filmduk. Den var faktiskt ganska intetsägande även om Koppel är skicklig med ord och dramatik. Men den gav mej inte mycket... mest lite underhållning för stunden. Inte alls som föregångaren och på något sätt förstår jag inte heller det där med att det skulle vara en trilogi. Dom hänger liksom inte ihop  även om temat var det samma... kärleksaffär, otrohet, mord, psykopat, ja ungefär så.

Hur som... första boken "Kommer aldrig mer igen" var betydligt bättre.

Länkar till: , , , , , , , , , adlibris, bokus

2 kommentarer:

  1. Trots att din recension som alltid är bra så lockar inte den här boken. Tack och lov får jag väl säga då det finns så otroligt många böcker jag "måste" läsa :-)

    SvaraRadera
  2. Nä du Gisan... Det finns SÅ MYCKET BÄTTRE ;)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...