Sidor

Dansa för oss av Michael Nyqvist"Röda mattan är utrullad på New Yorks finaste biograf. Limousinerna bromsar ljudlöst in för att släppa av den ena superkändisen efter den andra. Luften vibrerar av spänd förväntan. Två timmar senare sitter Michael Nyqvist mållös i salongen. Nästan alla hans scener är bortklippta. De scener som han har arbetat med i ett år och offrat så mycket för.
Medan eftertexterna rullar börjar han minnas ögonblicken som lett fram till premiären. Utklädningslekarna som hjälpte honom att fly vardagen i barndomshemmet. Cykelturerna när han som fattig student skulle få replikerna att sitta inför en repetition. De första stapplande stegen på en riktig scen. Tvivlen på om han verkligen är bra nog och de korta stunderna av lycka när han känner att han är det."   Omhuldad är en känsla som infann sig under hela  ”resan”  med Michael Nyqvist. Hans röst är en trygg röst som förgyller innehållet som redan är bra i sig. Jag får lite samma känsla som när man som barn ligger på en älskad vuxens arm och varm och trygg lyssnar på den bra boken som läses.
   Att Michael läser sin egen bok gör att den känns väldigt genuin. Han läser på ett sätt som får det att kännas att orden kommer spontant och inte alls är nedskrivna i förväg. Lite av ett väldigt långt kåseri. Behöver jag skriva att jag tyckte oerhört mycket om den? Skulle inte tro det. Jag rekommenderar den varmt. Med samma värme som boken gav mig trots alla bitar inte var av feelgood-känsla. Men vilket liv består bara av såna känslor. Boken känns också väldigt personlig utan att vara privat. Det var intressant att få ta del av hans resa i skådespeleriets tecken.
   Jag är så glad att jag valde att lyssna på just den här boken då jag tidigare haft svårt för att koncentrera mig på ljudböcker för det mesta. Här har boken tagit över och livet försvunnit de stunder jag har lyssnat. Det kommer bli fler ljudböcker för mig. 

..........................................

4 kommentarer:

  1. Känns som jag här bara ska säga Grattis Gisan... till flera av dina upplevelser :)

    SvaraRadera
  2. Skriver upp den, men som pappersbok ;) Låter som en trevlig bok.

    SvaraRadera