UDDA Sara Lövestam


Udda ska vi alla vara på våra vis. Den här boken fann jag på reahyllan i matbutiken, den gången fick den fara till en bokbloggsvän som så småningom läste boken och fann just det en Udda bok. Läs gärna Gisans recension, länk nedan. Efter en tid började jag fundera varför jag inte hade köpt mig ett eget exemplar! Var jag så rädd för det udda att jag inte vågade? En dag när jag inte hade annat för mig än traska runt på mitt närbelägna bibliotek fann jag alla Sara Lövestams böcker inne, så nya och så lite läst. De fick raskt följa med hem. Om inte annat för att författaren skulle få lite betalt för att hennes böcker lånas ut. Men med ett jätte M...jag är fast! Jag slukade boken UDDA  från första sidan, läste om dessa härliga karaktärer som är så udda att det blir normala. För vad är udda? De här människorna är som alla oss andra.

Martin är singel, han uppvaktas av en tjej på jobbet men Martin är inte intresserad. Genom en internet får han kontakt med Paula som jobbar på Universitetet där hon forskar i partikelverb. Martin blir kär i Paula. Paula som är handikappad, född utan ben och med ett snett ansikte har först lite svårt att tro på honom. Vill Martin bara vara snäll? Och vad vill hon själv?

Martins bästa kompis Lelle, är kvinna och lesbisk. Hon samlar på tjejer och drar hem dem för en kort tid. Lelle är en karaktär med stor vilja och räds inte att säga rakt ut vad hon tycker och tänker. Hennes familj pratar hon inte om. Lelle blir indragen i Martins förhållande och det är kanske inte alltid bäst att vara rakt på sak när det gäller andras sexliv.

I Sveg bor det tre medelålders  kvinnor som jobbar på ett tvätteri. Hur dessa kvinnor vävs in i historien och hur de är kopplade till Martin, Paula och Lelle får du läsa själv om.

Det här är en berättelse om människor som lever i ett helt vanligt Sverige men är så udda att de blir normala. En helt underbar bok med en historia som jag undrar hur Sara Lövestam kunde komma på, vad var det som rörde sig i henne när hon skrev. Jag kan bara säga att jag fått en ny favoritförfattare som skriver underfundigt, lättsamt och väldigt väldigt roligt! Tack för att du finns, tack för dina ord och lova mig att du aldrig slutar skriva. För dig tänker jag följa till mitt sista andetag. Både i bokform och i dina krönikor.
För Udda ska vi alla vara. 

Läs vad Gisan tyckte om boken här: UDDA

4 kommentarer:

 1. Kan rekommendera en annan bra och annorlunda bok. Författaren heter: Carina Bergfeldt och boken heter Fadersmord...jättebra bok i min mening

  SvaraRadera
 2. Marianne: då ska jag se efter den boken när jag betat av de två jag har kvar att läsa av Sara Lövestam.

  SvaraRadera
 3. Åh Charlotte vad bra att du påminde mej om denna bok. Har kommit fram till att jag ska försöka undvika deckargenren (förutom några favisar) och satsa på lite mer mäskligt innehåll :)

  SvaraRadera
 4. Marlene, det var bra att du tänkte byta deckargenren mot mer mänskligt innehåll ;) Jag tänkte göra tvärtom sedan, jag har hela Camilla Läckbergs serie att läsa. Och en massa annat precis som vanligt... det tar nog aldrig slut tack och lov.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...