Spinnsidan - häxkonst och affirmering

Det blev ett kärt återseende när jag hittade författaren Marianne Cedervall igen på adlibris. Hade totalt glömt bort henne och nu hade jag två nya böcker att se fram emot.

Spinnsidan är alltså Cedervalls 3:e bok om de båda väninnorna Mirjam och Hector. I den gotländska lilla socknen Kajpe Kviar var det tänkt de skulle få lite lugn avkoppling i Mirjams hem (det lilla kapellet) men Hector får en ovälkommen föraning om att saker inte står rätt till i grannskapet. Hon övertygar väninnan om att hon genom att använda och träna på sin förmåga se auror har fått ett, eller rättare sagt 3 uppdrag. Själv är hon inte heller overksam med egna häxkonster för att ställa saker och ting tillrätta. För nåt galet är det med den lille ensamme pojken och hans tant-mamma, den till synes så hjälpsamma Kajsa. Och den stackars mannen Bosse som har deppat ihop fullständigt...

Nånstans kändes det befriande att läsa om hur kvinnor kan vara så elaka mot sina män till skillnad från allt som skrivs om mäns våld mot kvinnor. Inte för att det inte finns men den andra sidan behöver också belysas och vinklingarna i denna bok vad gäller svaga män versus starka kvinnor och motsatsen tror jag var det författaren var ute efter att dela med sig. Inte glömde hon heller alla de där goda sidorna de flesta mäniskor har.

I mitt inlägg om den första boken "Svinhugg" skrev jag att det kanske kunde bli lite tjatigt med uppföljaren men "Svartvinter" var minst lika spännande och underhållande. Denna "Spinnsidan" däremot kändes faktiskt lite tjatig, lite för mycket upprepningar som om författaren behövde fyllla ut texten på nåt sätt. Kanske skulle man även kunna säga att innehållet är lite naivistiskt med ett enkelt språk. Trots det är det underhållande att lyssna till de båda väninnorna Mirjam och Hervor upplästa av Susanne Alfengrens med sin ljuva gotländska och Gun Olofssons trygga, sävliga norrländska. Så med säkerhet kommer du snart få läsa vad jag tycker om "Stormsvala"

provlyssna här på adlibris

ps. Hihi... vad Spinnsidan egentligen betyder får du svar på i boken om du inte redan vet vad det är ds.

1 kommentar:

  1. Del 4 skulle jag gärna vilja köpa men den va så förbenat dyr så jag får väl affirmera hit den hihi. De andra är riktigt bra!
    GLAD PÅSK!
    KRAM CISSI

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...