Prövningen av Mihael Connelly

I Connellys senaste deckare Prövningen får vi möta båda hans huvudkaraktärer i samma bok. LAPD-polisen Harry Bosch och halvbrodern tillika försvarsadvokaten Mick Haller jobbar tillsammans med ett 25 år gammalt mord. Det är den dömde barnmördaren Jason Jessup som ska få en ny chans - en ny rättegång baserad på DNA-bevis. Men denna gång blir Haller tillfrågad om att ställa sig på andra sidan och som åklagare se till att Jessup inte blir frigiven med en möjlighet att stämma staten på skadestånd. Som vanligt i Connellys deckare utspelar sig allt i Los Angelos och Bosch försöker hitta bevis för att Jessop är den barnamördare han åtalats för. Men de nya bevis som framkommit är ett dna-bevis från sperma på flickans kjol  som visat sig tillhöra styvfadern. Vittnen till händelsen är svår att finna efter så många år... men de kämpar på.

Det är svårt att skriva en recension om men bok man inte gillar, detta är en sådan. Hela handlingen är totalt ointressant med undantag av att vilja komma till slutet för att få reda på vem som dödade flickan. Visst skriver Connely bra, men det var liksom allt i denna bok. Förutom möjligtvis lite om hur det går till i domstolar och hur åklagare, försvarare och domare tänker och handlar. Men precis som en mindre bra film vill man veta hur det ska sluta så jag fortsatte lyssna (sen gör ju uppläsaren Magnus Roosman sitt för att förbättra en mindre bra bok, jag bara älskar att höra hans röst) men inte ens slutet blev en succe. Så vad ska jag säga... en 3:a på en 10-skala, det får räcka.


Så här efteråt känner jag att  gärna skulle ha läst Bosch-deckaren "Nio drakar" där Bosch dotter försvinner i Hongkong eftersom det berättas lite om det i Prövningen.


 
Länkar till:  adlibrisbokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...