Miss Mary Bennets självständighet av Colleen McCullough"För många är Stolthet och fördom den fulländade kärlekshistorien, och i generationer har de fem systrarna Bennet trollbundit sina läsare på sin väg mot kärlek och giftermål. Colleen McCullough, succéförfattarinnan bakom internationell bestsellers som Törnfåglarna och Antonio och Kleopatra, har nu skrivit en uppföljare med samma romantiska skimmer som den älskade klassikern. Handlingen tar vid tjugo år från där Jane Austen slutade sin berättelse. Äldsta systern Jane lever nu i ett lyckligt äktenskap med många barn, Lizzy och hennes stolte men stilige Mr Darcy åtnjuter ett rikt socialt liv och ett gott anseende. Lydia har ett rykte av helt annat slag och Kitty är den klarast gnistrande juvelen i Londons salonger. Som enda ogifta dotter har lotten att vårda deras sjuka mamma fallit på den tystlåtna och tillknäppta mellansystern Mary. Inspirerad av signaturen Argus, vars brinnande artiklar får Englands politiker och industrimän att rasa, bestämmer hon sig för att skriva en bok för att uppmärksamma den svåra situationen för landets många fattiga. Föga anar hon att hennes politiska ambitioner ska kasta henne rakt i famnen på den mystiske Argus, och när dennes sanna identitet avslöjas tar hennes liv en dramatisk vändning.Miss Mary Bennets självständighet är lika mycket ett fängslande kvinnoporträtt som en hisnande kärleksäventyr av klassiska mått."

Det första ordet som kom till mig när jag läste om den här boken var Modigt! Att ge sig på att skriva en fortsättning på en annan författares bok och inte vilken bok som helst heller utan Stolthet och fördom. Jag visste inte alls vad jag skulle förvänta mig. Det var mycket länge sedan jag läste Stolthet och fördom och sen har jag sett minst två versioner på film.
Men jag tycker att Colleen McCullough har gjort ett mycket bra jobb. Det var roligt att få följa systrarnas liv som vuxna med familjer och barn. Det är en bok jag rekommenderar oavsett om man har läst Stolthet och fördom innan eller ej.

3 kommentarer:

 1. Tack för tipset. Jag har läst många böcker av henne, men det var några år sedan. Denna skall jag absolut ge mig i kast med.
  Sylvia S

  SvaraRadera
 2. Hoppas att du kommer att tycka om den, Sylvia :-)

  SvaraRadera
 3. Säger som Sylvia, Tack för tipset och för infon om att man inte behöver läsa de tidigare (har iofs länge tänkt ta tag i Jane Austen men så många andra böcker har kommit imellan) men denna kommer läggas ganska högt upp på ska-läsa-listan :)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...