Delhis vackraste händer - en bok med Karma

Blev av flera rekommenderad denna bok av Mikael Bergstrand då jag avslutat min senaste underbara bok (läs här) Jag blev inte besviken.

Göran Borg en lönnfet medelålders man med exfru och barn som han sällan talar med undrar om livet kan bli mer trist... det kan det "Han kan till exempel få sparken, luras iväg på en charterresa till Indien, drabbas av galopperande turistdiarré och lämnas ensam att dö på ett sjabbigt hotellrum i Jaipur" 

Men så stiger Yogi in genom dörren... den lille ännu fetare underbare indier som Göran själv senare beskriver  -en man som Yogi föds inte varje år... Yogis sätt att blanda hinduiska hjälte-epos  med kognitiv betendeterapi imponerade, En legitimerad hjärnskrynklare hade inte kunnat förklara vinsten med att konfrontera sina rädsloroch sina tillkortakommande på ett bättre sätt. 


Lite lång och tråkig inledning men sedan väntar ett äventyr i Görans inre och yttre resa genom Indiens myllrande huvudstad Delhi. Bland gudar, heliga apor och kor, barnslaveri, slum och humbug bestämmer han sig för att stanna för där finns även den underbart vackra  Preeti (som tyvärr är gift med en mäktig industrimagnat) ; och så småningom inser Göran att det är bättre att lyss till en sträng som brast än att aldrig spänna en båge. Och han spänner bågen hårt både vad gäller kärlek, jobb och samhällsansvar.  

En underbar bok, underfundig, rolig, tänkvärd, drabbande med massor av varierat innehåll som berör. Ibland kom tanken -vart är författaren på väg nu? när ny inriktning på Görans resa börjar... men det knyts ihop så snyggt. Och språket... så underhållande gulligt och perfekt uppläst av Björn Granath.  Du kan själv provlyssna här

Och så till slutet... nä... det får inte vara slut här... Snälla  Mikael Bergstrand skriv en förtsättning! Mer Karma än så här får man leta efter...

1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...