"C" Anna Benson


Anna Benson är journalist, konstnär och författare. Tidigare har hon varit idrottare på hög nivå och är  bl.a. svensk mästare i bordtennis.  "C" är en självbiografi och handlar om hennes förhållande med en kvinna som är nästan dubbelt så gammal som hon själv.  Det handlar om Anna, om C och cancer. Om hemlighetsmakeri, passion och rädsla. Det handlar om att smyga om att vara öppen och om att förstå sig själv.

Jag läser inte ofta självbiografier, kanske för att jag alltid haft svårt för verkligheten som tränger sig på. När jag läser vill jag ha en blandning av verklighet och  fantasi som kan bidra till att jag kan fly en stund bort i det fiktiva. Anna Bensons "C" var ett fint undantag i mitt läsande.

Mina bokrecensioner skriver jag rakt ur hjärtat, det finns inga regler för mig att skriva. För mig blir boken ett "förhållande" som får mig att sväva och i nästa sekund att falla. Jag lever med och i boken så länge den varar, efteråt känns det som att kasta sig ut i verkligheten där jag inte vet vad som händer. Tills nästa bok får mig att på nytt leva som jag var huvudpersonen. Jag  är riktigt glad över att Anna Benson hade mod att skriva "C". Jag är tacksam över att hennes "C" hann att godkänna utgivningen för den här bokens budskap är att kärlek, är kärlek hur den än ser ut och ett bevis på att livet inte är så okomplicerat alla gånger. Det fina är att den blev skriven, det fina är att Anna fick ha sin "C" under nio månader. Att sjukdomar, rädsla och fördomar sätter en käpp i det hjul som snurrar är något vi alla får leva med. Att Anna orkade är en gåta.

I denna självbiografi berättar Anna Benson om sitt möte med "C", om hur hon förälskar sig i denna kvinna och hur hon tillslut berättar för "C" om sina känslor. De inleder så småningom ett förhållande, ibland på distans då Anna Benson bor stora delar av året i Miami. Vi får följa Anna och C på deras resa som känns lite som om vardagen aldrig hittar till dem, de bor på hotell, hemma hos varandra och champagnen flödar. De lever ett liv långt från det som andra lever. En dag knackar sjukdomen på. C är sjuk, svårt sjuk. När glädje beskedet kommer  att C är frisk, så ser Anna en framtid tillsammans med C som hon älskar. Tills C åter blir sjuk.

"C" vill smyga, det är som om hon inte riktigt kan acceptera att hon är kär i en kvinna. Rädd för att bli utsatt och vad ska hennes barn säga. Om de får reda på något. C jobbar inom det offentliga, hon är "känd". Att bli utsatt av media är det sista hon önskar sig. Anna berättar för några när vänner. Det är svårt att vara tyst, hon älskar C så mycket att hon vill att hela världen ska veta om det. C vill smyga, hon tvekar, förklarar sin kärlek till Anna för att i nästa sekund vilja se henne som enbart en vän.

Så kommer dagen. C är obotligt sjuk. Deras förhållande sätts på spel. Vad C väljer och inte väljer. Annas förtvivlan. Den stora tystnaden och ensamheten. Livet tar en annan vändning. I slutet står vi alla ensamma kvar. Anna var en av dem som blev kvar. Lämnad när cancern tog sitt.

Tack Anna Benson för en fin bok. Jag ser med glädje fram emot att få läsa din bok "A". Jag hoppas du åter fick glädjen tillbaka och att ditt liv blev till ditt liv.

4 kommentarer:

 1. så underbart det låter att "vara huvuspersonen" själv läser eller lyssnar jag som om det var en film som spelades upp för mej. Det här låter verkligen som en bok med mycket kärlek, men också svårigheter.
  När det gäller självbiografier eller iaf verkliga händelser anser jag dom vara de bästa igentligen. men det är inte så många som har en bra story att berätta.
  Tack för dina underbara recensioner Charlotte

  SvaraRadera
 2. Tack själv Marlene!

  Jag tänker köpa hennes andra bok som heter "A". Men får nog vänta ett tag.

  SvaraRadera
 3. Tack snälla Charlotte för din fina recension!

  SvaraRadera
 4. Anna Benson, tack själv ;) Jag ser fram emot både din kokbok och nästa bok.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...