Yrsa - Den glömda drottningen. Av Margit Sandemo

Ja Margit Sandemo har skrivit många historiska böcker om konungar och dess rike och intagande och sådant vad jag har förstått. Bland annat Sagan om Isfolket och Legenden om ljusets rike.

Nu har jag läst denna fristående bok om Yrsa. Riktigt spännande men väldigt seg hela första delen av denna bok tycker jag. Men det är väl att jag inte är van att läsa denna typen av böcker.

Från bokens baksida:
Folkvandringstiden kallades den, den förhistoriska tiden i Norden från 400 - ca 600 e. Kr. Otaliga är historierna om den tidens manliga hjältar, otaliga är sägnerna om deras bedrifter - grova och brutala. Gamla riken utplånas och nya uppstår. Men Yrsas saga berättar också om en annan tid, en tid av värme och ömhet, bort från krig och grymhet.
Ännu styr Oden och Tor människorna, även om någon har hört om en annan Gud.

Drottning Yrsa är en av få starka kvinnor från denna krigiska perioden. Hon strålar som ett ljuvt ljus i en mörk, mörk tid. Hon blir drottning i två riken, hon blir svearnas drottning och sedan gift med danekungen Helge. Men båda hennes män är i krig. Krigens färger är rött och svart - och Yrsas liv blev något helt annat än de mjuka drömmar hon hade då hon var ung.

Nja sådär känsla från mig men ändå gullig på något sätt. 3 av 5 gripar.

KRAM CISSI

Länkar till: , , , , , Adlibris, Bokus

1 kommentar:

  1. Har länge sneglat på dessa böcker då jag tycker historia i denna form är jättespännande. Har ju själv klämt de flesta av Catharina Ingelman-Sundbergs böcker om vikingatiden och 1300-talet. titta gärna till höger bland författarna så hittar du länken till alla mina recensioner av Catharina Ingelman-Sundberg. Vi får väl se så småningom vad jag gillar Margit Sandemo

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...