Lockfågeln av Henrik Brun

"Den danske journalisten Ketil Brandt är på väg till Sarajevo för att närvara vid ett bröllop. Men precis när han anlänt till Slovenien får han ett oväntat samtal från polisen i Ljubljana. Michael Jensen, en gammal vän från Ketils tid som krigsreporter på Balkan, har hittats mördad. Och som av en märklig slump var han just på väg till Danmark. Polisen ber därför Ketil stanna i staden och hjälpa till med utredningen, och mot bättre vetande tackar han ja.

Snart visar det sig dock att Ketil används som en bricka i ett större spel och mot sin vilja dras han in i en infernalisk härva av människohandel och korruption. I ett försök att undslippa det nät som dras åt kring honom inleder Ketil ett riskfullt samarbete med Ines Sivonik, en ung och attraktiv slovensk reporter. Med flera förföljare i hälarna kämpar Ketil och Ines för att avtäcka den skrämmande sanningen bakom mordet på Michael Jensen. Märkligt nog visar det sig att vissa av trådarna leder i riktning mot Helle Madsen, dansk damhandbolls mest lysande stjärna ..."


Det är så roligt att göra nya bekantskaper med såväl författare som litterära personer. Lockfågeln är den första i en trilogi Henrik Brun. En mycket spännande och intressant bok med en del oväntade vändningar vilket gillas skarpt. Språket är lätt och ledigt att flyta fram i. Det är en lättläst bok med både spänning och kärlek i. Lika lättsmält är inte de ämnen som kommer upp i boken. Om det var så att jag visste att det bara vore fiktion så vore det lättare att smälta. Men samtidigt är det viktigt att inte blunda för att det dagligen pågår så mycket hemska handlingar av människor mot människor... 

2 kommentarer:

  1. Det där låter som en deckare som passar mej... en sån där som har liiite mer än bara en spännande story. Den tar vi vi hem, Bidraget till Adlibris passar utmärkt att använda här Gisan, Tack igen ;)

    SvaraRadera
  2. Marlene: Ja jag tror att du kommer gilla den. Men köp den inte. pm:ar dig!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...