Livlinan - med Myron Bolitars vänner och familj

Blev så glad då jag såg en ny bok av min favoritförfattare Harlan Coben att jag bara slängde mig över den... men glömde kolla vad boken handlade om. Denna är återigen en i serien med juristen Myron Bolitar som gärna leker privatdeckare, vilket inte är en av mina favoriter bland Cobens alla deckare men tillhör ändå de bättre. 

Den höggravida f.d tennisstjärnan Sussie  är förtvivlad  när hon ber Bolitar om hjälp. Hennes make, den kände rockstjärnan Lex är försvunnen efter att ha någon påstått att barnet hon väntar inte är makens. Vem vill henne så illa? Klart Bolitar åtar sig att försöka jaga reda på vem. Den jakten leder honom djupare ner i sin familjs historia med mörka dolda hemligheter... Hur långt ska man lägga sig i och hur långt ska man gå för att få veta sanningen. Bolitar kan bara inte låta bli att gå långt, han går så långt att han inte sedan kan svara på om det var det som gjorde att människor mördades eller drogade ner sig. Men han vill hitta sin sedan 16 år försvunne lillebror och han har lovat sin far att finna honom...  
"Den fulaste sanningen är ändå bättre än den vackraste lögnen" 

Det är nåt speciellt med Coben (jag har sagt det förut), trots att miljön och handlingen denna gång utspelar sig bland sportelit och rockstjärnor med pengar och drogproblem som ligger så utanför mitt intresse och förståelse (vilket också gjorde själva deckarstoryn till "inte en av de bättre") så  är det alltid nåt som fångar mig. Denna gång är det syskon och familjeförhållanden i samband med detta som väcker mina känslor. Även föräldrars påverkan på sina barn och ungdommar inom idrotten, unga tjejer som älskar sina rockidoler och hur långt man kan gå för att vinna till varje pris. Kul även med vad  jag skulle vilja kalla Cyrano de Bergerac-syndromet. Coben blir min favorit, han lyckas alltid med att få in Det Där väsentliga i sin deckarstory, det där som berör, det där som gör att jag vill läsa mer och bara väntar på nästa bok men helst en av de fristående som jag finner snäppet bättre. 

Uppläsare Reine Brynolfsson gör absolut inte boken sämre... så härlig passande röst och ett perfekt flyt, ingen annan borde få läsa dessa böcker högt.

Som jag sagt ovan handlar denna bok ganska mycket om Myrons egen familj och här träffar vi också Mickey, Myrons brorson och jag råkade se att det kommer en ny bok 'Beskyddaren' med honom som huvudperson, en tonårsbok i april 2013. Läs om den på Bokus eller Adlibris, men vänta tills du läst Livlinan annars kanske du får en del svar redan i förväg ;)

Här hittar du alla våra recensioner om Harlan Coben

Länkar till: , , , , , , , , adlibris, bokus

2 kommentarer:

  1. Jag tycker mycket bra om Reine Brynolfsson som uppläsare men jag önskar att han ibland kunde läsa i lite högre tempo. Det passar bra med lite tempo i läsningen till spännings-böcker.

    SvaraRadera
  2. Bokbrus, skulle kunna hålla med dej om det men samtidigt vill jag ibland kunna tänka till lite extra under "läsningen" ungefär som man kan stanna upp på en boks sida, och då är det skönt med inte alltför högt tempo. Sen kan jag ju iofs ställa in hastigheten på en av apparna jag använder.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...