TREKANT en av Mian Lodalens bästa


Här går det undan i svängarna och en bok till av Mian Lodalen är läst. I höghastighet plöjde jag bokstavligen igenom "Trekant" skrattar högt och gråter över allt bokens huvudperson My råkar ut för. I första boken "Smulklubbens skamlösa systrar" var My singel i "Trekant" försöker hon sig på tvåsamhet och sammanboende. Det ska visa sig inte vara det lättaste, ja vem har sagt att det skulle vara lättare bara för att man är två kvinnor? Eller två? Bob och Mys tvåsamhet har blivit lite tråkig och i ett stilla sinne av vanvett (?) får de för sig att en trekant skulle pigga upp deras insomnade sexliv. My och Bob börjar leta efter en lämplig kandidat men är hon som de hittar, så lämplig egentligen? Samtidigt har Hedda och Karlsson börjat planera att bilda familj, men vem ska bli pappan? Att Hedda ska bli mamma har de bestämt. Så jakten för dem på lämplig manlig kandidat börjar och de hittar en trevlig kille som är villig att ställa upp. Men kommer det att fungera? Mackan har ingen tur alls med män, för var finns de? Singelmännen? Och My börjar oroa sig över hur vänskapen med Hedda och Mackan ska fortleva och vad ska hända med Smulklubben nu? När de två övriga planerar annat. Mycket sätts på spel, familjeliv, singel eller inte. Ja vad är egentligen det bästa för de tre vännerna? Och kommer Bob och My att leva lyckliga livet ut?

För Mian Lodalens humor är obetalbar! Jag har aldrig skrattat så mycket som jag gjorde när jag läste den här boken. Jag har dig högt på min lista över favoritförfattare, Mian Lodalen. Jag hoppas bara att du skriver mer, för vad gör jag när jag läst alla dina böcker? Börjar om från början tills jag kan dem utantill? Då ska du veta att en gång i tiden så kunde jag "Vad tror du hände sen" utan till och då var jag bara en liten skitunge. Jag gillar det där med att ha böcker kvar i huvudet länge. Sedan må det så vara att jag är trög i starten och först tio år efter din författardebut hittar till din litteratur. Bättre sent än aldrig säger jag. Men snälla skriv mer om My! Jag gillar henne, så fiktiv hon än är. Så härligt befriande! Det är med sorg i hjärtat jag stänger boken och bär tillbaka den till biblioteket. Jag vill ha My kvar alltid. Får jag lov till det?  Det där med lånad litteratur är inte min grej, jag vill ha berättelserna kvar. Länge.

Jag känner mig fortfarande lite skamlös som njuter av Mian Lodalens ord.Jag lovar dig att du får många skratt och härlig insikt i hur det är att leva som lesbisk i dagens samhälle. Vågar du, du som läser min recension? Eller fegar du ur? Jag lovar att jag inte stod med skammen i nacken när jag tog ner "Trekant" från bibliotekets översta hylla! Inte den här gången. Skammen är att de alltid står där på hyllan outlånade! Skäms bibblan! Gör reklam för dessa böcker är ni snälla. För fler borde få möjligheten att läsa dem tycker jag.

Tyvärr är även denna bok slutsåld på bokförlaget. Den går att låna på biblioteket eller kanske hitta hos något antikvariat. 2 kommentarer:

  1. känner att jag kanske får skärpa mej... och inte fega ur, så det får bli nästa läsprojektom den finns som ljudbok

    SvaraRadera
  2. Heja Marlene! Allvarligt ALLA kan läsa dem, det står ingen etikett att bara f.l.a.t.o.r kan läsa dem ;)Humorn är så skön tycker jag. Skulle vara jättekul om du lyssnade på den så jag fick höra vad fler tycker.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...