Som en prick i universum av Marianne Nalle Wikblad"Som en prick i universum. Året är 1997 och Iris som bor i Klarviken fyller 13 år. På sin födelsedag får hon ett smycke, en medaljong, som en gång tillhörde hennes mormor. Iris bästa vän är Lisen. Lisen beundrar smycket och vill gärna prova det. Men Iris säger bestämt nej. Något går snett, flickorna emellan, och vänskapen sätts på hårda prov. Wilma är en annan kompis, men hon är helt olik Iris och Lisen. Wilma är idrottstjej och tränar handboll mm. En kväll ringer det på dörren hos Iris. Det är Edla, en äldre kvinna som bor i porten bredvid. Boken tar upp: vänskap, svek, förlåtelse, tonårsförälskelse, arbetslöshet,vänskap mellan ung och gammal, datasamhälle, ett annat sätt att leva mm. Åldersgrupp ca 9-13 år"


Precis lagom till julklappstider kommer Marianne Nalle Wikblad ut med en ny bok. Det är en ungdomsbok men jag tycker att ungdomsböcker är underskattade för oss vuxna. Jag rekommenderar både ungdomar och vuxna att läsa denna bok. Den tar upp ämnen som är tänkvärda för alla åldrar. 
Att läsa om Iris vänskap med Edla påminner mig om när jag som 7-åring hade en riktigt god vän som var ca 60 år äldre än jag. Det är guld värt för olika generationer att umgås och ge varandra perspektiv på livet.
Boken finns att köpa på Vulkan eller direkt från Marianne Nalle Wikblad. Den blir garanterat en uppskattad gåva oavsett om det är till dig själv eller någon annan...

1 kommentar:

  1. ungdomsböcker är aldrig är fel, bra sätt att förstå och känna med sina ungdommar både hemma och på stan Tack Gisan och tack Marianne Nalle Wikblad

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...