Mr Dixon försvinner - gillar du brittisk humor? Läs den


Gillar du brittisk humor? Läs. Är du nyfiken så läs. Lyssna inte så mycket på mitt tyckande och tänkande... gör precis som du vill. 

Jag försvann bokstavligen in mellan orden och hittade inte ut. Jag fastnade i en brittisk humor som försiggår någonstans i en liten by på Nordirland som jag inte riktigt hänger med i. Nu är Israel Armstrong tillbaka som förvirrad bibliotekarier som plötsligt befinner sig anklagad för att ha något att göra med rånet på det stora varuhuset och kidnappat Mr Dixon. Israel Armstrong bestämmer sig för att ta sig ur denna knipa på egen hand men ska han lyckas? Behöver han hjälp från sina vänner? Och varför kastas han egentligen ut från hönshuset där han bott den senaste tiden? Här tog det totalt stopp i läsandet för mig. Jag fick bara en negativ bild av Armstrong. Jag läste orden som om de låg platta framför mig och jag var tvungen att sortera dem för att förstå vad de var jag läste. Vad vill författaren säga mig? I kyrkan underhåller prästen med magi. Här någonstans inser jag att Mr Dixon med största sannolikhet har försvunnit för egen maskin genom att utöva magi.  

Jag kan inte ta till mig den stackars patetiska Israel Armstrong, jag kan inte förstå varför han är så godtrogen och varför han hela tiden vill stå ensam och klara av att lösa detta. Han har en vecka på sig innan flickvännen från London ska komma på besök. Jag antar att hon aldrig någonsin kommer att besöka honom.

Jag tror att du som väljer att läsa Ian Sansom måste ha sinne för brittisk humor. Det har inte jag. Så jag är inte rätt person att bedöma denna bok. Den har någonstans mellan raderna sina poänger och jag skrattar till. Lite tyst så att jag knappt hör det själv.

Trots att jag inte blev överrumplad av glädje och läslust så tror jag att du som har sinne för brittisk humor kommer att älska denna bok. Jag tycker personligen att den skulle göra sig bättre som film för även om jag har massor av fantasi så räckte den inte till denna gång för att skapa mig bilder av persongalleriet och byn där Israel bor. Det skulle möjligen vara det tomma hönshuset med sina obefintliga hönor som skapar en bild inom mig...

Här har Marlene tyckt till om mr Dixon... om du vill veta vad hon gillar brittisk humor


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...