De bortglömda av Sara Blædel"I en skog nära Hvalsø hittar en skogshuggare liket efter en kvinna, men vem är hon? Ett stort ärr över halva ansiktet borde göra det lätt att identifiera henne, men ingen har anmält henne saknad och hon matchar ingen i polisens efterlysningsregister.

Efter fyra dagar har kriminalinspektör Louise Rick inte kommit någonstans med utredningen. Först när hon beslutar att offentliggöra ett foto på kvinnan får man ett spår att gå på: En äldre dam hör av sig och menar att det måste vara Lisemette, en förståndshandikappad kvinna som hon för många år sedan tog hand om på en av mentalvårdens institutioner.

När Louise kontaktar den nu nedlagda institutionen väntar dock en överraskning. Det visar sig att dåtiden och nutiden har en oväntad förbindelse, och när mördade och våldtagna kvinnor börjar hittas i skogen i samma trakt får Louise plötsligt bråttom att utreda vad som hänt innan det är för sent.

Utredningen river upp gamla sår, även för Louise som tvingas konfronteras med händelser som hon gjort allt för att glömma."


Förra året "sprang" jag på en av Sara Blædels böcker Aldrig mera fri. Det är den fjärde boken i serien om Louise Rick. Jag tyckte mycket bra om den och tanken var att jag skulle läsa de andra i serien. Men i det stora bokhavet som livet erbjuder blev de bortglömda. Tills jag hade förmånen att få just De bortglömda i brevlådan från Massolit förlag. Det var med spänning jag öppnade den här boken för att se om den var i samma klass som den jag tidigare läst.
Jag tyckte lika mycket om De bortglömda. Sara Blædel har ett sätt att skriva som jag tycker om både språkligt och innehållsmässigt. Det var roligt att åter stifta bekantskap med Louise och hennes väninna Camilla och deras söner. Tyvärr har jag ju missat en del som hänt sen förra boken. Men det gick utmärkt att hänga med ändå. Dock är jag åter lika sugen på att läsa de övriga böckerna just för att böckerna tilltalar mig så mycket. Detta trots de väldigt tunga ämnen som böckerna handlar om.
Här finns Marlenes och Charlottes recensioner av denna bok...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...