Flickan med snö i håret av Ninni Schulman"En kall och snöig nyårsafton försvinner sextonåriga Hedda Losjö från sitt hem utanför Hagfors i Värmland. Hennes föräldrar är förtvivlade. Vad kan ha hänt deras skötsamma dotter? När poliserna Petra Wilander och Christer Berglund får fallet på sitt bord visar det sig snart att Hedda har levt ett dubbelliv.
En tid senare hittas en ung flicka mördad i en jordkällare i skogen några kilometer från familjen Losjös hem. Flickan är naken och har dödats med ett skott i bakhuvudet. Kan det vara den försvunna Hedda? Den lilla polisstationen står nu inför en av sina största utmaningar.
Journalisten Magdalena Hansson har lämnat Stockholm och flyttat hem till Hagfors med sin sexåriga adoptivson Nils efter en uppslitande skilsmässa. Hon är trött och deprimerad och hoppas att lugnet på landsbygden och tryggheten i uppväxtstaden ska ge henne livsglädjen tillbaka. Magdalena engagerar sig känslomässigt i den försvunna Heddas öde och börjar undersöka fallet närmare. Snart inser hon att den fridfulla bygden bär på hemligheter som vissa gör vad som helst för att dölja."

En riktig "sträckläsarbok" är det här. Den är välskriven, spännande, hemsk, tragisk och får mig att vilja läsa mer av Ninni Schulman. Jag var fast redan på första, andra sidan och sen kunde jag knappt sluta läsa...tyvärr... Tyvärr för jag ville ju samtidigt inte att den skulle ta slut. Men det gjorde den förstås.
Det var väldigt spännande att följa både polisens och Magdalenas spaningsarbete efter den mördade flickan och även den försvunna flickan. Misstankarna spretade ett tag åt väldigt olika håll i tankarna. Inget svar var självklart från början...

Läs vad andra tycker om: , , , ,

3 kommentarer:

 1. känns som en bra deckare att ta till i höstmörkret ;)

  SvaraRadera
 2. Marlene: Inte för mörk höstkväll då det är en del hemskheter... Men en mycket bra bok.

  SvaraRadera
 3. Jag läste tyvärr andra delen före den första av som Ninni skrivit, och den var ruskigt bra. Kan verkligen rekommendera andra delen till dig.
  Ha en bra helg

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...