Fällan av Unni Drougge


"När Sveriges populäraste modebloggerska får ansiktet totalförstört efter en misslyckad skönhetsbehandling blir det stora rubriker. Men det är bara början. När den unga kvinnans nyfödda bebis kort därefter kidnappas och föreståndaren för kliniken hittas mördad bryter helvetet ut på allvar.

Berit Hård dras snart in i en härva som så småningom leder henne till den thailändska arkipelagen. Här måste hon ta sig ut till en bevakad skönhetsö dit kvinnor från hela världen åker för att göra om sig. Samtidigt försöker Berits nyfunne kärlek varna henne för den storväxte gangstern Ted Berits ende vän. Vem ska hon tro på? I skönhetsdjungeln är det lätt att gå vilse, och Berit börjar misstänka att hon själv trampat i en riktig fälla ... "


Det här är den andra boken jag läser av Unni Drugge. Den första var Förkunnaren som är del två i den här trilogin. Det var med stor skepsis jag tog mig an Förkunnaren då jag hade förutfattade meningar. Nu visste jag lite mer vad jag hade att vänta. Jag känner igen Marlenes förvåning, över den här boken, i min första bekantskap med författaren.
Fällan är en bok full av spänning, skratt och ilska bland annat. Unni tar sig an skönhetshetsen på ett intressant sätt. Att få följa modebloggen i den här boken var både roligt och mycket irriterande. Det är så långt ifrån de bloggar jag normalt läser. Att få ordpolisen i mig att hänga med i den urusla grammatiken och stavningen ger mig rysningar. Jag måste nog kolla runt bland lite bloggar och se om det ser så illa ut. Vet inte alla att det åtminstone finns rättstavningsprogram. Grammatiken kan jag liiite lättare släppa.
Men trots att jag irriterar mig väldigt på Berit emellanåt i boken kan jag inte låta bli att gilla henne. Snacka om "Kärringen mot strömmen". Hon lever sitt liv efter sina egna spelregler. Därför blev jag mycket förvånad över slutet på den här trilogin :-)


Tack Massolit Förlag för att ni öppnar mina ögon för nya författare gång på gång!

2 kommentarer:

  1. hihi, kul Gisan att läsa din reaktion på boken. Och visst var det kul med nåt helt annorlunda, så tyckte jag iaf. När det gäller bloggars grammatik och stavning smålog jag hela tiden för det var på pricken det som jag ibland stöter på, kanske inte alltid i just bloggar men i olika forum på nätet. Skrämmande i verkligheten men kul i boken ;)

    SvaraRadera
  2. Marlene: "Skrämmande i verkligheten men kul i boken." Där slog du huvudet på spiken :-)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...