De bortglömda - en otäck barnhemshistoria

En olycka händer så lätt men får svåra konsekvenser för många av de boende runt Roskilde både då och många år senare. I en skog hittas liket av en kvinna med ett stort ärr över halva ansiktet. Fast ingen verkar sakna henne och inga efterlysningar matchar. Inte heller verkat det vara frågan om att ett brott begåtts utan kvinnan har fallit ner för ett stup av en olyckshändelse.  Men när mördade och våldtagna kvinnor hittas runt om i samma skog blir det bråttom... upplysningar leder spåren till en av mentalvårdens instutioner och gamla bekanta i Louises barndomstrakter. 

De bortglömda är Sara Blædels sjunde bok om kriminal­inspektör Louise Rick som jag tyvärr missat helt och hållet. Men trots det tror jag inte det försämrade min läsupplevelse.  Louises egen ångestfyllda historia och mörka förflutna vävs snyggt in i handlingen och blir en del därav då hon tvingas att möta gamla barndomsbekanta när hon lämnar sitt nya kontor "råtthålet" i sitt sökande efter vem den döda kvinnan är. 

Sara har lyckats fånga många av människans mörka inre och deras handlande i olika situationer och den känns verklighetsnära. Så, en mycket välskriven polisdeckare med högt tempo och spänning som byggs upp ända till slutet. På tal om slutet... om jag har något negaivt att säga så är det om slutet; oj! det tog bara slut... bara så där... men det var ändå helt okej. Och så kan det bli när man lyssnar intensivt och har noll koll på "sidorna" ;) Förhoppningsvis kommer det en fortsättning som jag absolut kommer vilja höra.  ps. skulle gärna se fortsättning på filmen nedan... men samtidigt vet jag ju att en film aldrig kan överträffa en bok eller hur?  Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...