Återvändaren av Dan Buthler & Dag Öhrlund

"Christopher Silfverbielke var Stureplans finansstjärna och oemotståndlig för kvinnor, men samtidigt uttråkad vid 30 års ålder och diagnostiserad som psykopat.

Kombinationen av lyxliv med sena nätter, champagne, kokain och ett sökande efter spänning, drev Silfverbielke till allt djärvare och farligare handlingar, som han involverade sina närmaste vänner i.

Priset blev högt. Vännerna försvann och jagad för mord av Sveriges skarpaste kriminalkommissarie, Jacob Colt, tvingades Silfverbielke att fly från Sverige.

Efter att ha levt under falsk identitet i Florida beslutar sig Christopher Silfverbielke för att återvända till Stockholm. Han älskar sin psykiater Mariana Granath, och är fast besluten att få henne att förstå sitt eget bästa och flytta med honom till Spanien. Samtidigt ska han ta hand om en av de få människor han någonsin haft känslor för - sin mamma.

Men inte långt efter återvändandet förstår Christopher att saker och ting aldrig kommer att bli som förr.

Och att det är kommissarie Colts fel.

Djupt inne i Silfverbielkes hjärna föds en djävulsk plan som ska genomföras till varje pris."


Återvändaren är den tredje boken om psykopaten Silfverbielke men den första för mig. Ibland kan det vara svårt att komma in i handlingen när man inte har varit med från början. Så är inte fallet med den här boken. Författarna fångar på ett bra sätt upp tidigare händelser så att jag känner ett bra sammanhang. Spänningsnivån är hög från början till slut. Tack och lov för att jag hade en obokad söndagsförmiddag så jag kunde sträckläsa andra halvan av boken. Jag ville absolut inte släppa den.

Det händer mycket hela tiden både kring Silfverbielke och kommissarie Jacob Colt. Jag läser febrilt om planer, spaningsuppdragen, kärleksaffärerna de bägge har och väntar med spänning på att komma till slutet av boken för att få läsa upplösningen. Men tji fick jag. Boken avslutas med en riktig "cliffhanger". Så nu får jag vackert vänta på uppföljaren som kommer till våren. Det känns just nu som en evighet...2 kommentarer:

  1. usch då... inte snällt med cliffhanger, men det låter som en rejält spännande bok.

    SvaraRadera
  2. Marlene: Rekommenderas varmt!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...