Lilla Hjärtat - en utbytt bebis

Hittade denna här boken av Sophie Hannah på Bokia när jag var ute efter nåt spännande. En nästan nyfödd bebis som försvinner medans modern Alice Fancourt får en stunds avkoppling (en present från den välvilliga svärmodern) på ortens luxuösa spaanläggning. Det låter väl spännande nog? 

Fast försvinner är inte helt korrekt - bebisen har blivit utbytt enligt modern som till sin fasa upptäcker att det inte är hennes lilla Florence som ligger i vaggan när hon kommer hem. Alice make David som tagit hand om lilla Florence tror Alice blivit komplett galen och ljuger. Trots hans protester kontaktar Alice polisen som i första skede tror hon fått vaneföreställningar orsakade av förlossningsdepressionKriminalassistent Simon Waterhouse fattar dock tycke för modern och även om han inte tror på denna märkliga historia väljer han att lyssna på henne. Den välbeställda svärmodern som de för övrigt bor hos har varit bortrest sedan förlossningen men väntas snart hem. Då kommer alla frågetecken redas ut... men så enkelt blir det inte och David blir mer och mer hotfull. Och Alice måste få tillbaka sin lilla till varje pris. "Det är en isande psykologisk thriller om manipulation, ondska och svek - och om hur långt en mor är villig att gå för att rädda sitt barn"

Adlibris kan man läsa denna pressröst från Bokhora "Det här är en välskriven och suggestiv thriller med fler vändningar och loopar än en berg-och-dalbana. [...] helt omöjlig att lägga ifrån sig..Jag utmanar er att INTE sträck-läsa!" och visst var den spännande... men inte sååå. Håller istället med en annan läsare "... Spännande handling som dock är ganska förutsägbar" och jag hade gärna sett ett annorlunda mer kittlande slut. 

Författarens kanske annorlunda sätt att beskriva platser och personer genom tankar och minnen funkar inte så bra, det blir liksom fel fokus då och då.  Även handlingens flackande fram och tillbaks blir förvirrande. Ungefär som den gång de olika filerna hamnat i oordning när jag lyssnade på Arn och allt blev en röra. 
Detta är Hannahs debutroman om de bägge poliserna Simon Waterhouse och Charlie Zalier men jag är inte speciellt intresserad av deras mycket knepiga förhållande och tankegångar. Så det blir nog ingen fortsättning för min del. Men Du kanske gillar den, så låt inte mina ord hindra dej...


Läs vad andra tycker om: , , , , , , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...