Fällan av Unni Drougge

Oj, blev min första tanke när jag läst några rader ur Fällan... (min första bekantskap av både Grougge och Berit Hård i bokformat) så jag gick snabbt till Gisans recension av Unnis tidigare bok Förkunnaren för att se vad i jisse namn detta var för typ av litteratur. Sen fortsatte jag läsa och började skratta... Oj igen, vilket härligt språk och målande beskrivningar.

Journalisten Berit Hårds lite (enligt mej) makabra arbetsplats och sociala umgänge leder henne in i en härva  som totalt vänder upp och ner på hennes egna värderingar om utseende och kärleksliv "Sveriges populäraste modebloggerska får ansiktet totalförstört efter en misslyckad skönhetsbehandling blir det stora rubriker. Men det är bara början. När den unga kvinnans nyfödda bebis kort därefter kidnappas och föreståndaren för kliniken hittas mördad bryter helvetet ut på allvar"  


Kul att hon "lånat" en riktig blogg och jag kan inte hjälpa att även småle åt de felstavningar som Unni gjort i bloggutdragen... de är så mitt i prick. Här passar även Berits ord ur boken "Aldrig har väl så många uttryckt sig så verbalt, och samtidigt når språkförståelsen bottennoteringar" väl in.

Inser att denna värld antagligen finns (om än satiriskt och överdrivet skildrad), liksom dessa människor, och även om jag kunnat le åt det medans jag läste föreföll det mig patetiskt och jag läste då o då med avsmak. Nä, tror inte jag vill fördjupa mej mer i Unnis litteraratur, hur underhållande hennes språk och handling än var. Men en sak ger jag författaren... om någon tror att boken består av manshateri som feminister då och då anklagas för så dissar hon istället den ytliga, självupptagna kvinnliga världen genom att visa upp den i sitt mest osminkade ansikte. Och två underbara familjerelationer byggs upp där kärleken till den är viktigare än allt annat.

Adlibris och Bokus kan man läsa ""Språket är rappt och dialogerna roliga..." och jag kan bara hålla med, Det var mycket detta som gjorde att jag många gånger satt med ett leende på läpparna och faktiskt sträckläste för den var också väldigt spännande. 

ps. Kanske ändå... är jag lite nyfiken nog för att om och när nästa bok utkommer vilja träffa Berit Hård igen och se hur det går för henne. Riktar även ett tack till Massolitförlaget som faktiskt var orsaken till att jag fick denna bok i min hand.2 kommentarer:

  1. Ingen skriver recensioner som du. Så livfulla och fulla av känslor. Oavsett om du tycker om de böcker du läser eller ej så är recensionerna en fröjd att läsa. Underbart!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...