"De blå skorna" av Linda Olsson


Linda Olsson är född i Stockholm men bor på New Zeeland sedan många år. Hennes första bok "Nu vill jag sjunga dig milda sånger" kom 2007 och är en av mina stora favoriter. Linda Olsson skrev "De blå skorna" för förlaget Novellix som ger ut nyskrivna noveller i fickformat. Att jag fastnade för denna berodde nog först på det helt fantastiskt vackra omslaget och att jag sedan tidigare är "ett stor fan" av Linda Olssons böcker. Att det är en novell i fickformat gör inte saken sämre. Utmärkt som läsgodis på tunnelbanan när inget annat händer där som går att fundera över och skriva om. Jag vill slå ett slag för Novellix små böcker, så solklart trevliga att ha i fickan när läslusten faller på. Det går att prenumerera på dessa böcker.

I "De blå skorna" får vi följa det vuxna barnet som precis förlorat sin far. Först var jag väldigt osäker på vem detta vuxna barn var, han, hon eller rent av hen? De blå skorna löper som en röd tråd genom hela berättelsen. Fadern har lämnat dem efter sig. Det vuxna barnet vet inte vad hon/han ska göra med dem. Vad menade fadern egentligen. Så han/hon börjar söka svaret i de trakter där fadern befann sig när han dog.  
Det här är en skön berättelse som får ett helt oväntat slut. Jag tycker om den och njöt av varje ord. Så oväntat och så säkert berättat. En liten novell om hur livet kan vara och hur det trots faderns bortgång får ett trevligt slut.

Med stor sannolikhet kommer det nog att hoppa ner en och annan novell till i detta format i min ficka. Så du som behöver något litet att roa en tråkig resa med, en kafferast i ensamhet eller när helst du får lust att ta ett bad är detta perfekt som njutnings litteratur.


Här är en länk till en av hennes andra bra böcker som Gisan läst och recenseratLäs vad andra tycker om: , , , ,
Titta även gärna in på Adlibris eller Bokus för mer läslusta

3 kommentarer:

 1. Åh underbara Linda Olsson! Den här måste jag läsa. Läste ju en bok av henne i somras :-)

  http://bokbloggen.marlenes.nu/2012/07/det-goda-inom-dig-av-linda-olsson.html

  SvaraRadera
 2. jaha.. då blir vi två ;)eller rättare sagt 3 kanske... minst som kommer läsa denna bok. Tack Gisan för länken till "det goda inom dig" Den hade jag missat ;)

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Jag är elev på KOMVUX och behöver lite inspiration av boken De blå skorna. Kan någon berätta om miljön och Var utspelar sig novellen?

  Tack.

  Hälsing

  Maria

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...