Gå din väg men stanna av Johanna Nilsson"Hanna är trettioett när hon möter Alex en natt på Blue Moon bar. Men djupt inuti är hon också ett barn, som vill gömma sig i garderobsmörkret och slippa vara kvinna. Hon är författare. Orden är hennes gömställe och skattkammare. När hon skriver är hon vacker, stark och frisk. Inte som i verkligheten.

Hon har nyss lämnat Tommy och flyttat in i en ny lägenhet. Där bor ett spöke och väggarna lutar sig inåt, taket sjunker, hon tål inga ljud, tål inte att leva, hon hetsäter och kräks nästan varje dag. Hon vill bli frisk, men vet inte hur hon ska göra, vart hon ska vända sig, hon tycker att hon redan har provat allt.

Först vill Hanna inte berätta för Alex om bläckfjärilarna och mörkret, hon är rädd att han ska tycka att hon är äcklig och gå sin väg. Men Alex säger att hon inte är äcklig alls, utan bara fin. Han är inte rädd för hennes mörker, han är inte rädd för någonting alls verkar det som. Han är nästan för bra för att vara sann."


Det här är en mycket stark bok. Jag var fast redan på första sidan. Johanna Nilsson skriver rakt in i själ och hjärta på mig. Jag lider när huvudpersonen Hanna lider och är glad när hon är glad. Det är mycket svårigheter hon har att tampas med på livets väg som ångest, bulimi, tablettberoende och sen också vardagliga problem som att bli styvmor och att försöka låta Alex älska henne trots att hon i sina egna ögon är så äcklig. Det är en tuff väg de har att vandra tillsammans och den avbryts gång på gång. Om de lyckas finna varandra och vandra tillsammans in i framtiden får du läsa dig till...

Läs vad andra tycker om: , , , ,

1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...