Fallet Vincent Franke av Christoffer Carlsson


"Om det finns en gräns mellan kärleken och besattheten, den övre och den undre världen, mellan verkligheten och hallucinationen - öppna den här boken och försök viska det till huvudkaraktären ...

Han heter Vincent Franke, är en vilsen morfinist och i hans lägenhet hamnar en dag en ung kvinna. Hon kallar sig Maria, och det enda Vincent vet är att hon under inga omständigheter får rymma därifrån. På uppdrag av Pastor, den tyngste aktören i Stockholms undre värld, måste han hålla henne inlåst.

Vincent vet hur den undre världen fungerar, han kan spelreglerna. Att falla för Maria blir förödande. Och när hon plötsligt försvinner blir Vincents tillvaro allt annat än enkel."

Fallet Vincent Franke är en mycket udda bok i mina ögon. Det är egentligen inte en bok jag tycker om men jag kunde inte låta bli att läsa klart den. Det var något som fick mig att fortsätta läsa och vända blad. Den handlar om trasiga människor i en otrygg värld. Men det är inte därför jag inte tycker om den. Jag kan inte riktigt sätta fingret på det. Det är heller inte Christoffer Carlssons sätt att skriva. Jag hoppas att fler har läst boken och kommenterar så kanske jag kan reda ut mina tankar om denna bok genom att se andras vinklingar och åsikter om boken.

Läs vad andra tycker om: , , , ,

2 kommentarer:

  1. Blir ju nyfiken på boken dock. Lät skum i mina öron.....

    SvaraRadera
  2. FruGrip: Läs den gärna och tyck till :-)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...