Utan ett ord av Linwood Barclay

Tänk dej att som tonåring vakna upp till ett tomt hus. Med tomt så menar jag alla är borta, mamma, pappa och storebror... inte ett spår av dom... Detta hände 14-åriga Cynthia en morgon för 25 år sedan. Kvällen innan hade hon varit ute och festat lite för mycket tillsammans med sin pojkvän som knappast var en svärmorsdröm. Väl hemkommen och efter ett uppslitande gräl med föräldrarna smäller Cynthia igen dörren till sitt rum för att vakna nästa morgon utan att ha en aning om vad som hänt. Efterforskningarna läggs så småningom ned, Hon flyttar till sin moster och så småningom gifter hon sig och får barn.

Nu, 25 år senare bestämmer sig Cynthia för att delta i ett tv-program om olösta fall i ett sista försök att få veta vad som hände den där natten. Plötsligt börjar konstiga saker hända, ett meddelande om att hennes familj förlåter henne får det att åter börja snurra för henne... hennes fars hatt ligger oförklarligt en dag i köket. Cynthia är nära att bryta samman. Lever hennes familj? Varför har dom inte hört av sig?  

Det är Cynthias man som berättar från sin sida av historien, som försöker förstå och hjälpa men det händer ofta att han tvivlar på sin frus mentala balans: kan allt ha blivit för mycket för henne? En privatdetektiv tar sig an fallet men inte på det tradionella vis som i andra deckare, utan han får en helt annat skrämmande roll.  Då och då i korta kapitel förs en dialog av okända personer som ger en aning om vilka hemskheter som planeras. 

Spännande välskriven deckare med lite torr humor. Som Bokus menar att den "Kanadensiske författaren och journalisten Linwood Barclay har skrivit en skrämmande thriller i Hitchcocks anda... " är enligt mej kanske att ta i men utan tvekan var den både bra och spännande. Utan ett ord är hans första och framgångsrika thriller! För min del lyssnar jag gärna på fler böcker av Linwood Barclay

En liten miss är att uppläsaren är en kvinna då boken är skriven i jag-form av en man. Men det får jag ha överseende med då det är mitt eget val att lyssna istället för att läsa, vilket igentligen alltid  är bäst men för mej handlar om tid.

Vill du ha en spännande lättläst thriller är denna att rekommendera :)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...