Lyckans hjul av Kajsa Ingemarsson

Tre kvinnor på en stillsam borgerlig liten villagata med inte mycket gemensamt får en dag något att prata om. I grannens hus som länge varit till salu flyttar en märklig kvinna in med hennafärgat hår och lång svepande kappa,  alldeles ensam dessutom. Vad ska hon med ett helt hus till? Och vad är det för folk som besöker henne, hon tänder ljus och drar ner persienner så snart någon kommer på besök? 

Det där går utanför Miriams acceptans, en  kvinna i övre medelåldern och hemmafru i hela sitt liv med ett ordentligt perfekt inrutat liv tillsammans med sin make. Nina, 38-årig ensamstående mor med en tonårsson ser däremot lite mer med spänning på den nya grannen och går igång lite på mystiken runt henne. Ellinor, den yngre av de tre kvinnorna, nyss inflyttad mammaledig jurist vill helst inte lägga sig i. Men något måste ju göras... sånt här löst folk kan ju förstöra för dom alla. Eller... Ja livet fick iallafall en vändning för dem alla tre i och med den nya grannen som de aldrig hade förväntat sig.

Mycket av en relationsroman, med små och stora  vardagsproblem, drömmar och förhoppningar. Mycket speglar också det som populärt kallas för kvinnofällor. Kände att jag av och till retade mej lite på det för man kan faktiskt också vara nöjd med att vara mor och hustru och inte bara sträva efter karriär. Men författaren belyser här vad som KAN hända om du sitter i en "kvinnofälla" vilket ju är bra och här är jag positiv till Ingemarsson sätt att hitta vändpunkter och nya vägar (de brukar alltid finnas om man letar efter dem och kommunicerar och vet vad man vill) för de svårigheter dessa tre kvinnor ställs inför.

Tyckte om det enkla sätt Kajsa berättade historien och upplägget runt dessa kvinnors liv. Det är Kajsa Ingemarsson som själv läser vilket var underbart... bara författaren själv kan läsa så det blir naturligt och så som hon tänkt.

Kajsa Ingemarsson har jag hört så många gånger förut i "På Minuten" och skrattat hejdlöst. Men detta är min första erfarenhet av henne som författare och hon gjorde mej inte besviken. Men jag skrattade inte, jag njöt... det är verkligen en feel-good bok med sträckläsnings-varning

En underbar bok där Lyckans Hjul snurrade vidare... till slut ;)
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...