Inspärrad av Teresa Cooper


"Detta är berättelsen om en ung flicka som blir utnyttjad och misshandlad på alla tänkbara sätt, och hur samma flicka slogs tillbaka till att bli den överlevare hon är idag.
Efter att ha tillbringat sin barndom i diverse hem, skickades hon till Kendall House i Kent. Det var innanför dessa fängelsemurar som hennes mardröm började. Inom tjugofyra timmar blev Teresa utsatt för den ökända inspärrningsmetoden, under vilken hon blev injicerad med farligt höga doser av sinnesförändrande droger och isolerad i kvarsittningsrummet om hon kämpade emot. Det var inte långt efter detta som det sexuella utnyttjandet tog sin början."

Den här boken är grym. Grymt bra skriven, grymt bra beskrivna karaktärer och händelser. Men det som är mest grymt är att allt är sant. Att en flicka från ett problemhem som borde få hjälp av samhället blir så totalt söndertrasad av personer som vågar kalla sig experter. Jag var alltigenom hela boken förbannad, förbluffad, förtvivlad...
Jag ville inte läsa mer, inte tro på det jag läste. Men samtidigt ville jag läsa klart för att se hur det gick för Teresa och de onda människor som hon råkade ut för. Sånt här får inte hända! Men det är samtidigt viktigt att inte blunda för att det händer. Det här är inte en sjuk människas verk utan hela grupper av onda, sjuka människor.
Jag rekommenderar verkligen den här boken. Men välj inte den om du just för stunden vill läsa en "feel good"-bok.

Läs vad andra tycker om: , , , ,

7 kommentarer:

 1. Det är en riktigt hemskt bok. Jag blev så jäkla arg och ledsen när jag läste om allt som denna tjej gått igenom :(

  SvaraRadera
 2. snart färdig med min triologi... då blir detta nästa även om jag kanske borde välja en feel good bok så känns det som denna pockar på att bli läst... hopas bara det blir liiiite feel good i slutet...

  SvaraRadera
 3. Boktrollet: Ja mycket ilska och sorg kommer med denna bok...

  SvaraRadera
 4. Marlene: Läs den! Kan utlova liiite feelgood mot slutet ;-)

  SvaraRadera
 5. Lite surt finner jag att denna bok inte finns som ljudbok, får väl avvakta lite och se om den kommer.

  SvaraRadera
 6. Marlene: Ska jag ringa och läsa upp den för dig ;-)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...