"En månad går fortare än ett hjärtslag"

Bodil Malmsten

I Bodil Malmstens fjärde bok om livet i Finistére  berättar  hon om sina försök att flytta från staden som hon inte trivs i längre. Om människor som finns runt om henne, om alla omständigheter som kan uppstå, som att man måste ha intyg på att det inte finns termiter i hemmet innan man säljer . Om kvinnan som bor i sin bil på en parkering och vad gör hon där egentligen? Om fransmännens sätt att ta vardagen och allt annat som rör sig i Bodils huvud när hon konfronteras med de egensinniga fransmännen. Om Familjen tejp som hon hittar på, dikter och prosa i en härlig blandning. Det finns många godbitar i denna fjärde bok.

Jag har läst Bodil Malmstens andra böcker som inte handlar om Finistére, de gillar jag. Jag har svårt att finna mig i böckerna om Finistére, kan inte ta dessa böcker till mig riktigt. Det går inte, jag kör fast och börjar undra om det är mig det är fel på?  För Bodil M skriver bra, det går inte att komma ifrån. Jag gillar dikterna och familjen Tejp. Jag skrattar bitvis, ler åt fransmännen trots det så är det segt som sirap. Såga? Aldrig, jag sågar inte böcker utan tror att boken ska finna en läsare som uppskattar den fullt ut.  För "Och en månad går fortare än ett hjärtslag" är inte en dålig bok. Den är helt enkelt läsvärd men kanske inte riktigt jag. Läs den vet ja! Bara för att jag inte fastnar betyder det inte att andra inte älskar denna bok! Det är en hel del roliga foton i den så njut du som hittar till den.

PS. Fotot på boken har jag lånat. Min scanner vill inte vara med mig och jag orkade bara inte vänta på att den ska bli fixad. 

Läs vad andra tycker om: , , , ,

1 kommentar:

  1. Smaken är som baken... Jag har precis läst ut den här boken och tyckte mycket bra om den. Jag gillar bloggformen som den är skriven i. Bodils språk får mig att fastna och skapa mycket egna bilder trots att det är en hel del bilder i den ändå...

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...