Charlotte Hassel av Frida Skybäck


Titeln lockar mig att låta boken smyga ner i kundkorgen, vem kan motstå en bok med sin namne. Att boken är rosa, lockar med ett pärlhalsband runt en kvinnohals, som utstrålar hemligheter och romantik, gör det inte hela sämre. Avsiktligt av formgivaren för att få mig (och många andra) på fall? Jag som aldrig läser romantik, utan ofta låter den gömma sig längst bak i hyllan för att glömmas. Men den här gången är jag fast från första sidan. För varje sida stiger spänningen, Charlotte blir till en nära vän som man vill skydda och föra framåt. Hon visar sig vara stark och knappast i behov av beskydd från sin läsare. Jag njuter av varje scen som målas upp under de 317 sidor det tar innan hela historien får sitt slut. Visst kan jag ana att det är så det ska vara, att slutet alltid blir till det bästa av slut. Det känns som om jag vill vända bladen sakta för att få boken att vara länge. Eller än bättre! Jag byter gärna liv med dig Charlotte Hassel, om  det hade varit möjligt. 

Det här är en romantisk berättelse om den unga Charlotte Hassel som är hemligt förlovad med mannen som hon älskar över allt annat. Efter en fest då Charlotte väljer att gå hem ensam i mörkret, blir hon förföljd av en man som tar sig friheter som får oanade konsekvenser för Charlotte. Charlotte flyr och återvänder till Sverige efter många år, då hon fått reda på att efter hennes fars död har ägorna hamnat i fel händer. För Charlotte börjar ett hårt arbete att återta det som tillhör familjen Hassel. Ska hon också lyckas med återvinna sin ungdoms kärlek eller kommer hon aldrig att få den man hon älskade som ung? 

Boken är välskriven.  Här har inget lämnats åt slumpen, det märks att författaren vet vad hon skriver om, vilken tid hon låter sina romanfigurer husera i. Det är nästan så jag börjar tro att Charlotte Hassel verkligen har funnits. Kanske har hon det? Platsen är 1700-talets Stockholm,  till stor del bygger historien på sanna berättelser. Det känns som om jag vill vända bladen sakta för att få boken att vara länge. 


Läs vad andra tycker om: , , , ,

3 kommentarer:

  1. Charlotte: Som vanligt får dina recensioner mej att vilja läsa... du gör alla dina lästa böcker till underverk ;

    SvaraRadera
  2. Jag håller med Marlene. Dina recensioner är otroliga inspirationskällor. Kram

    SvaraRadera
  3. Oh tack, precis vad en frusen kvinna behövde höra just nu... frusen för att hon håller på att bli sjuk... suck.. måste gå och kurera mig så jag kan skriva något vettigt!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...