Räven av Michael Connelly

Ett 13 år gammalt "cold case" fall som Harry Bosch aldrig lyckades lösa men nu blir indragen i på nytt är upptakten till denna deckare. Raynard (räven) anklagad för flera bestialiska mord, ska nu bevisa för Bosch att han även är skyldig till detta 13 år gammla mord och på så sätt slippa dödstraff. Men så enkelt är det givetvis inte, Bosch instinkt säger något annat och tycker det verkar lite korrupt. Vad med den ohängde sonen till en oljemagnat? Den som Bosch tror är den verklige mördaren men som har måttlöst ekonomiska maktmedel att ta till för att undkomma lagen. Dessutom plockas Bosch bort från fallet och får inte kontakta eller förhöra denne rikemans-son.

Inledningen var lite seg men ganska snart höjdes spänningen och långt ifrån allt var självklart. En spektakulär rymning där kollegan Kiz Rider nästan sätter livet till följs av misstankar om politiskt intrigerande och bestickning. Vem den verklige "boven" är svårt att räkna ut förrän slutet. Ett rävspel på många plan skulle man kunna säga ;)

Har sneglat på Conellys "Harry Bosch" tidigare men då jag inte är så jätteintresserad av deckare där samme gamle polis (tillika ecentrisk och ibland osympatisk men löser-alltid-även-om-utanför-befogenheter-hjälte springer runt och löser gamla mordgåtor har jag aldrig läst någon av dem). Denna fick jag som ljudbok av en kompis och... ja då kan man ju lika gärna testa. Uppläsaren Magnus Roosmann läser tyvärr liiite väl snabbt.

Trots att detta inte blir en av mina favoriter är Connellys "Räven" en välskriven spännande deckare, så gillar man den genren är det bara att sätta fart... han har skrivit massor av Harry Bosch-böcker, närmare 18 st tror jag.

ps. Här finner du vad jag tyckte om Connelys senare bok "det femte vittnet" där Bosch halvbror försvarsadvokaten Haller tar sig an ett mordfall ds.

Läs vad andra tycker om: , , , , ,, , , ,  

7 kommentarer:

 1. Personligen så älskade jag "Räven"! Håller dock med om att startsträckan var lite seg.

  SvaraRadera
 2. Jag ÄLSKAR Conelly sen länge. Här utrikes där jag bor får jag nöja mig med böcker som turisterna lämnar, bara att hoppas nu då.

  SvaraRadera
 3. @Susanne... sicken tur vi har olika smak, annars skulle inte mnga böcker bli lästaa ;)

  SvaraRadera
 4. till Monica P: du vet väl att du kan låna från biblioteket genom dator eller smartphone.

  SvaraRadera
 5. Marlene, det visste jag inte, men det kommer inte på fråga i alla fall, för frakten skulle förta en del av nöjet med läsning. Men jag bor på en turistort och på alla hotell och resekontor av olika slag, på många internetcaféer och restauranger kan man hitta böcker som "vandrar runt".Vänner emellan lånar vi av varandra också.
  Man kan också köpa böcker på samma ställen som säljer tidningar oh sånt. Jag har faktiskt hittat en del gamla favoriter , något medfarna och ibland med sand eller annat i, så det är mest en fråga om att ta sig för att leta.

  SvaraRadera
 6. till Monica P: Visst är det underbart med "vandringsböcker" en del av de bästa jag läst har varit just sådana. Hursomhelst, ang frakten så kostar det inget utan man läser eller lyssnar på boken i datorn eller smartphonen. Köpte föresten en ljudbok häromdagen direkt till datorn, så så kan man också göra om man vill ;)

  SvaraRadera
 7. till Monica P: först nu ser och uppfattar jag att du bor utrikes... då blir det svårt att låna böcker på biblioteket gissar jag, men köpa ljudböcker på nätet skulle ju funka bra om du absolut vill ha en speciell bok.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...