Bekännelsen av John Grisham

Bekännelsen


"För varje oskyldig som skickas till fängelse så finns det en skyldig som klarar sig undan.
1998 våldtog och ströp Travis Boyette en omtyckt cheerleader i östra Texas. Han grävde ner hennes kropp så att den aldrig skulle hittas, sedan följde han fascinerat hur polisen och åklagaren häktade och dömde Donté Drumm, en ung fotbollsstjärna, till döden.
Nu, nio år senare, har Travis frisläppts i Kansas för ett annat brott - och Donté har fyra dagar kvar till sin avrättning.
Travis lider av en dödlig hjärntumör och för första gången i sitt liv bestämmer han sig för att göra något etiskt rätt, nämligen syndabekänna.
Men hur kan en skyldig man övertyga advokater, domare och politiker att de är på väg att avrätta en oskyldig man?"   Många är böckerna som jag har läst av John Grisham. De allra flesta har jag tyckt varit väldigt bra. Men de senaste har blivit mer och mer tröglästa i min smak. Böckerna fortsätter att var mycket välskrivna men fångar mig inte på samma sätt. Den här började bra med att fängsla mig. Men sen var det svårt att hålla intresset uppe. Jag funderade till och med på att ställa den i bokhyllan utan att läsa färdigt. Men det bär alltid emot så jag bestämde mig för att ge den en chans. Passade på att läsa när jag kunde läsa långa stycken i taget och det infann sig mer gnista för att läsa ut den.
   Ämnet dödsstraff är ju något mycket angeläget och här får läsaren verkligen se hur det kan gå när fel man döms och hur arbetet med överklagan in i det sista går till. Så jag säger absolut inte att det här är en dålig bok. Men inte inte en av Grishams bästa...

Läs vad andra tycker om: , , , ,

3 kommentarer:

  1. började själv på en häromveckan men la ner den... fångade mej aldrig. Minns inte titeln men håller fullständigt med, alla hans böcker är inte jämna i kvalitet ;)

    SvaraRadera
  2. Marlene: Ibland får jag känslan av att han blir mer jurist och mindre författare i vissa böcker...om du förstår hur jag menar... Kram Vimshönan :-)

    SvaraRadera
  3. precis så var det med den jag började på nu senast, ändå var det just det verklighetsbaserade som jag föll för i Den oskyldige mannen. Synd för jag hade gärna läst fler om dom hållt samma standard.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...