Det goda inom dig av Linda Olsson"Marion Flint lever ensam i ett litet hus vid kusten på Nya Zeeland och jobbar deltid som läkare i den närliggande byn. På fritiden samlar hon material på stränderna. En dag möter hon den lilla maoripojken Ika. Mellan den tysta lilla pojken och den ensamma kvinnan uppstår en ovanlig vänskap. Pojkens närvaro och de frågor han ställer väcker gamla minnen till liv hos Marion, minnen som hon har hållit dolda alltför länge. Hon återvänder i minnet till den tidiga barndomen med sin morfar på Åland som avslutades abrupt för ett nytt liv i Stockholm med sin mamma. Hon återupplever när hennes lillebror Daniel föds och minns den djupa kärlek hon kände för honom. Samtidigt minns hon också mammans våldsamma äktenskap som slutar så dramatiskt att båda syskonen måste adopterades bort på olika håll. De tappar kontakten tills de oväntat möts trettio år senare. Ett möte som får oanade konsekvenser i bådas liv."


Åååhhh... Så "måste" jag bara börja denna recension. Jag bara älskar Linda Olssons böcker. En av dem har Marlene recenserat här tidigare.
Innehållet, språket, personerna ja allt talar direkt till mitt hjärta. Trots all den sorg som kommer fram vartefter sidorna vänds i den här boken så känns den så sinnligt vacker på något vis. Jag kan inte riktigt sätta ord på mina känslor. Boken stod i en hylla på en Pressbyrå som jag besökte på midsommarafton och fullkomligt hoppade in i handen på mig. Den skulle med hem och det köpet ångrar jag absolut inte. Jag känner en tomhet nu när den är slut och vet inte vad som skulle kunna få komma efter denna speciella läsupplevelse. Något liknande lär jag inte finna i en hast. Så det får bli till att byta genre totalt för att göra nästa bok rättvisa.
Behöver jag skriva: "Läs den!"?

Läs vad andra tycker om: , , , ,

6 kommentarer:

 1. Jag upptäckte ju Linda Olsson när jag vann en bok av henne på er blogg. Tusen tack igen. Jag älskar alla hennes böcker!

  SvaraRadera
 2. Lotten: Har du läst den här?

  SvaraRadera
 3. Lotten: Vad glad jag blir att höra/läsa då det var jag som hade utlottningen den gången :)

  SvaraRadera
 4. Nu när jag läst den kan jag oxå bara säga Ååååhh och hålla med dej i allt övrigt du skriver (ja den hoppade ju inte in i handen på mej men... men allt annat) Tack Gisan

  SvaraRadera
 5. Marlene: Ja visst var/är den underbar :-)

  SvaraRadera
 6. Gisan... helt otrolig. Som du vet sparar jag ju inte på böcker, men denna hade jag kunnat gå till bokhyllan och bläddra upp sköna livsbejakande citat. Många tankar har farit i mitt huvud om vad Linda är för en person, som har kunnat skriva något så enastående skrämmande och ändå vackert med livets sanningar om vi väljer att se dom så ;)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...